ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Mercator i Udas u akciji „Poštuj moje mjesto za parking“

Objavljeno u OSTALO

BANJALUKA, U Mercator Centru Banja Luka juče je započela zajednička akcija organizacije amputiraca Republike Srpske „UDAS“ i Mercatora BL pod nazivom ”POŠTUJ MOJE MJESTO ZA PARKING”.  

Cilj akcije koja će trajati kontinuirano pet dana, od 17. do 21. septembra je podizanje svijesti građana, svih učesnika u saobraćaju na poštovanje parking prostora za vozila kojima upravljaju lica sa invaliditetom, navodi se u saopštenju.

Tokom jučerašnje akcije, članovi UDAS-a i volonteri su dijelili promotivne letke o uslovima ko i na koji način može koristiti parking mjesto obilježeno za vozila kojima upravljaju lica sa invaliditetom, a ova aktivnost će biti nastavljena do 21. septembra.  U okviru akcije „Poštuj moje mjesto za parking“, u igraonici Mercator Centra će u srijedu 19. septembra u 18:00 časova  biti organizovana i radionica koju će voditi stručno osoblje Škole crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta.

Tokom  akcije, predsjednik organizacije amputiraca „Udas“, Željko Volaš  izjavio je: “Akcijom koju i ove godine organizujemo sa Mercatorom Banja Luka, želimo ukazati  svim učesnicima u saobraćaju o potrebi poštovanja parking mjesta za lica sa invaliditetom. Ova lica se svakodnevno suočavaju sa nemogućnošću parkiranja na parking prostor koji je njima namijenjen. Na navedena parking mjesta se često parkiraju nesavjesni vozači koji nemaju pravo na isti. Iz tog razloga licima sa invaliditetom je onemogućeno da imaju pristupačnost javnim ustanovama, tržnim centrima i mjestima svog stanovanja. Mercator nam konstantno pruža podršku u našim nastojanjima da riješimo ovaj problem, ali nažalost, veliki je broj nesavjesnih vozača koji ne poštuju vidno označena parking mjesta za osobe sa invaliditetom. Ovi vozači bi trebalo da imaju na umu da automobil koji vozi lice sa invaliditetom predstavlja njegovo ortopedsko pomagalo, i svaki metar dalje koje on mora sam da pređe, predstavlja velike poteškoće prilikom njegovog kretanja. Lica sa invaliditetom imaju prava na poštovanje, na uvažavanje njihovog dostojanstva kao svi ostali članovi društva.”

Direktor Mercatora Banja Luka, Damjan Davidović ovom prilikom je izjavio: „U Mercatoru se svakodnevno, i pored svih preduzetih mjera obezbjeđenja, suočavamo sa nesavjesnim vozačima koji parkiraju svoja vozila na posebno označenim mjestima za osobe sa invaliditetom. Prošle godine smo tokom akcije sa organizacijom UDAS “Parkiraj se ali ne na moje mjesto”  postavili nove znakove sa porukama koje su za cilj imale ukazati na značaj poštivanja obilježenih mjesta za osobe sa invaliditetom.  Ove godine su postavljeni dodatni znakovi i organizovana je intenzivnija kampanja.  Svjesni smo da se ovakvi problemi ne mogu riješiti preko noći, ali ne odustajemo u našim namjerama da učinimo sve što je u našoj moći kako bi uticali na podizanje svijesti vozača i mijenjanje njihovih navika kada je u pitanju  poštovanje parking prostora za vozila kojima upravljaju lica sa invaliditetom.“

Učešćem u zajedničkoj akciji sa organizacijom UDAS „Poštuj moje mjesto za parking“,  Mercator želi dati svoju podršku aktivnostima koje za cilj imaju poboljšanje uslova života i rada, kao i poštivanje prava članova lokalne zajednice, lica sa invaliditetom.

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

  Komentariši

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  (obavezno)

  Pravila komentarisanja

  Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje,

  Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

  Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu info@capital.ba

  A- A A+