Krave u Francuskoj piju najkvalitetnije vino
11.07.2012. / 17:36
PARIZ, Krave u Francuskoj dnevno piju dvije boce visokokvalitetnog vina, a sve u pokušaju farmera da proizvedu najbolju govedinu u Evropi.
Ova praksa je već rezultirala stvaranjem posebne oznake za meso ovakvih krava, nazvane “Vinbovin”, a koje se već smatra najboljom govedinom i koje se služi u najboljim restoranima u Parizu.
Eksperiment je počeo u Lunel-Vielu, u regiji Herault na jugu Francuske, gdje su tri krave dobijale lokalno vino u toku četiri mjeseca.
Žan Čarls Tastavi, koji je došao na ovu ideju, rekao je da je vino kravama služeno u mješavini ječma, sijena i grožđa. Uskoro mu je postalo jasno da su krave veoma sretne, a kasnije i da je njihovo meso veoma sočno, piše The Telegraph.
“Krave su uživale u vinu i rado su ga pile”, rekao je Klod Šablije, farmer na čijoj je farmi prošle godine urađen eksperiment.
“Meso ima specifičnu teksturu. Lijepo je i nježno. Svi najbolji restorani u Parizu će ga htjeti”, kazao je Loren Pursel, jedan od kuvara, koji je imao priliku da priprema ovo meso, prenose agencije.
Tagovi: farmerigovedakraveproizvodjacivino
Povezane vijesti
Komentari
Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]