Capital.ba

Izmjene Sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji sa Vladom Kine

11.10.2007. / 15:42

SARAJEVO,  Savjet ministara BiH usvojio je danas Prijedlog osnova za vođenje pregovora za zaključivanje Sporazuma o izmjenama Sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji između Savjeta ministara BiH i Vlade Kine, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Izmjenama je definisano da će Vlada Kine donirati BiH oko dva miliona evra, umjesto ranije planiranih tri miliona. Ova sredstva biće usmjerena za finansiranje opreme za po jednu školu u RS i FBiH, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Ministri su usvojili i Prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Velike Britanije o statusu Sjedišta za obuku za operacije podrške miru i njegovog međunarodnog osoblja. Ministarstvo odbrane BiH dostaviće Prijedlog osnova Predsjedništvu BiH u dalju proceduru, a za potpisnika je predložen ministar odbrane Selmo Cikotić.

Savjet ministara BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu usvojio je Prijedlog osnova za vođenje pregovora radi pristupanja BiH Evropskom ugovoru o glavnim unutrašnjim plovnim putevima od međunarodnog značaja.

Pristupanje ovom ugovoru omogućiće BiH stvaranje uslova za prilagođavanje i harmonizovanje pravnih, tehničkih i bezbjednosnih zahtjeva i detaljnih parametara za klasifikaciju plovnog puta. Pristupanje Ugovoru predstavlja važan preduslov uređenja plovnog puta rijeke Save na međunarodnu klasu plovnosti.

Savjet ministara BiH prihvatio je danas Protokol sa prvog zasjedanja Međuvladine komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju BiH i Rusije.

Zaduženo je Ministarstvo finansija i trezora BiH za nosioca aktivnosti na formiranju radne grupe za regulisanje klirinških obaveza bivšeg SSSR-a prema BiH i neregulisanog dijela duga BiH za isporuku ruskog gasa u periodu od 1991. do 1995. godine.

Savjet ministara imenovao je Dragana Škrbića iz Ministarstva civilnih poslova i Bakira Dautbašića iz Ministarstva bezbjednosti za članove Komisije za izbor pravobranioca i zamjenika pravobranioca u Pravobranilaštvu BiH.

Na današnjoj sjednici, na prijedlog Ministarstva inostranih poslova, data je saglasnost za glasanje državljana Slovenije povodom izbora za predsjednika u prostorijama Konzularnog odjeljenja Ambasade Slovenije u Sarajevu, 21. oktobra.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!