Capital.ba

Izboribih.info nova platforma u BiH

26.07.2018. / 13:00

BANJA LUKA, Veb-portal izboribih.info firme BitLab d.o.o. Banjaluka potpuno je nova i originalna platforma za predstavljanje političkih partija i njihovih kandidata na predstojećim izborima u BiH.

Zamišljen je kao mjesto gdje će svaka partija imati svoju sekciju označenu odgovarajućim logom, a u okviru svake od njih naći će se svi podaci o stranci, programu, istoriji, zatim najnovijim vijestima, najavama događaja, izvještajima i drugim bitnim informacijiama.

Sve stranke će dobiti priliku da na brz, jednak, adekvatan i kreativan način predstave kandidate i maksimalno ih približe biračima, a da informacije o njima postanu dostupne svim građanima i medijima, kako na sajtu, tako i u pratećim mobilnim aplikacijama.

Korišćenje sajta izboribih.info i aplikacije posebno je pogodno za komunikaciju sa novinarima zbog brzine i lake preglednosti svih vijesti vezanih za stranačke aktivnosti. Stranke koje koriste sajt izboribih.info moći će na jednom mjestu da plasiraju sve svoje stranačke aktivnosti, kao i izvještaje i najave događaja. Generisani na jednom mjestu, svi događaji i izvještaji postaju lako dostupni medijima za prenošenje, a sprečava se gubljenje informacija usljed velikog priliva u vrijeme kampanje. Sve te vijesti lako se dalje dijele na društvene mreže i postaju dostupne najširoj javnosti.

Andrijana Pisarević, urednica sajta objašnjava da je portal IzboriBiH.ba posebno kreiran virtuelni prostor koji političkim subjektima donosi odlične uslove za predstavljanje kandiata i njhovu promociju preko veb-portala i posebno kreiranih moblinih aplikacija. Takođe, njihovo predstavljanje biće olakšano kroz niz alata za lakši pristup glasačima, a posebno medijima.

-Naša vizija je da u eri modernih tehologija ponudimo i strankama i građanima da informacije o kampanji i kandidatima dobiju na najbrži način, tamo gdje provode najviše vremena – čitajući vijesti na svojim mobilnim telefonima. Konačno će svi kandidati i partije biti na jednom mjestu, a dostupnost informacija o aktuelnostima i aktivnostima nikada nije bila kvalitetnija – rekla je ona i dodala da „punjenje“ sajta prvim informacijama počinje 1. 8. 2018. godine i da će svi podaci o partijama i kandidatima biti spremni do početka izborne kampanje, o čemu će javnost biti redovno obavještavana.

Na unosu i ažuriranju podataka, kaže ona, radi odabrana grupa novinara koji će se pobrinuti za tačnost informacija, ali i da se one unose u najkraćem roku. Takođe, prednost portala je i što će se na njemu naći svi kandidati na svojim personalizovanim sajtovima.

-Vrlo je važno da su podaci, fotografije i promotivni materijali svih kandidata tačni i dostupni na jednom mjestu. Oni će tu dobiti prostor da predstave sebe, svoju misiju i viziju, kao i svoje planove. Novinari gube mnogo vremena u traganju za informacijama zato što su kandidati i partije haotično razbacani po internetu na hiljadama sajtova, a nikada ne možete biti sigurni da su podaci tačni, niti kada su posljednji put ažurirani. Ovo je način da se sve pojednostavi i da se kandidati, kao nikada ranije, približe svojim biračima i dobiju svoj prostor u medijima – rekla je ona i dodala da će sajtovi kandidata biti obogaćeni pratećim sadržajima poput fotografija, promotivnih video materijala, audio zapisa i svega onoga što stranka i on ili ona smatraju da treba da se istakne i objavi.

Platforma IzboriBiH.info je u završnoj fazi i početak unošenja prvih kandidata i partija počeće za nekoliko dana.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!