ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

„Final prom“ tužio „Aqua City“ Slobodana Pavlovića

Objavljeno u PRIVREDA

BIJELJINA, Preduzeće „Final prom“ sudskim putem pokušava da naplati više od dva miliona KM od preduzeća „Aqua City“ Slobodana Pavlovića zbog izgubljene dobiti i jednostranog raskida ugovora nakon izgradnje prve faze vodenog parka u Slobomiru na Drini.slobomir aqua park

U Okružnom privrednom sudu u Bijeljini danas je održana glavna rasprava po tužbi „Final proma“ protiv „ Aqua city“ Slobodana Pavlovića.

Advokat „Final proma“ Risto Kojić u tužbenom zahtjevu je naveo da „Aqua city“ i Slobodan Pavlović „Final promu“ duguju 1.029.000 KM, od čega je oko 800.000 KM osnovni dug, plus kamate. U međuvremenu je tužbeni zahtjev povećan na 2.071.282 KM, jer „Final prom“, kao izvođač radova na vodenom parku u Slobomiru potražuje i oko milion maraka na ime „izgubljene dobiti“ zbog jednostranog raskida ugovora od strane Slobodana Pavlovića i preduzeća „ Aqua city“.

Opunomoćenik tužene strane, preduzeća „ Aqua City“, advokat Slobodan Govedarica zatražio je da se prije izvođenja dokaza provede novo vještačenje izvedenih radova, ali je sudija Božana Gužvić to odbila.

Gojko Ivanović, direktor i jedan od vlasnika „ Final proma“ u svom iskazu naveo je da je izgradnju vodenog parka u Slobomiru od početka pratio problem nedostatka neophodne projektne dokumentacije, ali je ispoštovana odluka investitora da se gradi, uprkos tome što su u hodu „iscrtavane“ izmjene na projektu.

Ivanović je izjavio da je doneseno čak pet aneksa na ugovor o izvođenju radova, ali da je sve izmjene i naloge koje je diktirao investitor i tražili predstavnici nadzornog organa on uredno unosio u građevinske dnevnike.

Ivanović je istakao da su svi atesti o kontroli kvaliteta ugrađenog materijala bili pozitivni, da je i plaćanje izvršenih radova teklo redovno, sve do 31. maja 2013. godine, kada je potraživanje „Final proma“ dostiglo iznos od 1.541.000 KM. Nakon sačinjenog sporazuma o nastavku i završetku radova na vodenom parku, investitor je „Final promu“ isplatio oko 700.000 KM duga, ali je ostao dug od 800.000 KM.

Ivanović je izjavio da mu je Slobodan Pavlović nudio da se odrekne polovine potraživanja, u visini od 400.000 KM, svjestan da će ih sudski troškovi puno koštati, ali Ivanović na to nije pristajao.

Advokat tužene strane, Slobodan Govedarica insistirao je na tome da Ivanović nabroji sve objekte koje je ranije gradio za Slobodana Pavlovića, a i sudija Božana Gužvić je u jednom trenutku upitala Ivanovića, zbog čega se nije dogovorio sa investitorom, ističući da ovakvi sudski sporovi mogu trajati godinama. Na današnjoj glavnoj raspravi saslušano je više odgovornih osoba za realizaciju izgradnje vodenog parka na Drini, u svojstvu svjedoka.

Izvor: CAPITAL

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje,

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu info@capital.ba

A- A A+