Capital.ba

DUIF Privrednik preuzeo DUIF Jahorina Konseko

19.09.2007. / 14:10

Društvo za upravljanje investicionim fondom (DUIF) Privrednik preuzelo je DUIF Jahorina Konseko Progres. U Ugovor o spajanju preuzimanjem, objavljenom u Službenom glasniku RS, navodi se da DUIF Jahorina svoju cjelokupnu imovinu, zajedno sa pravima I obavezama prenose na DUIF Privrednik u zamjenu za akcije preuzimaoca. Novo društvo za upravljanje poslovaće pod nazivom DUIF “Jahorina–Privrednik” Banjaluka.
DUIF Jahorina gubi svojstvo pravnog subjekta, njegove akcije se povlače I brišu iz Centralnog registra, a sva prava I obaveze prelaze na Privrednik.
Konstatuje se da registrovani osnovni kapital Privrednika prije preuzimanja, na dan 30. Juni ove godine, iznosi 504 hiljade KM, podijeljen na 1008 akcija, nominalne vrijednosti 500 KM po akciji. Kapital preuzetog društva prije spajanje iznosi 500 hiljada KM, podijeljen na 500 akcija.
Spojeno društvo će raspolagati ukupnim kapitalom od 1 465 942 KM.
Društva su se dogovorila, kako se navodi u Ugovoru, da početna vlasnička struktura kapitala bude 55 odsto u koristi Privrednika i 45 odsto u koristi Jahorine.
Spojeno društvo će emitovati dvije klase akcije – obične koje se daju vlasnicima (pravo upravljanja, učešća u dobiti i dio likvidacione mase) I kumulativne koje se izdaju akcionarima Privrednika za više uplaćeni kapital u visini od 298 hiljada KM.
Akcionari koji učestvuju u preuzimanju, a koji se tome protive, imaju pravo tražiti od Preuzimaoca da im otkupi njihove akcije po tržišnoj cijeni.
Ugovor je potpisan 05. Septembra između direktora društvaisped Privrednika Marka Kovača I Jahorine Duška Bogdanovića. Istog datuma je, kako se navodi, i stupio na snagu. Pravo djestvo proizvodi kada ga u istovjetnom obliku potvrde i skupštine akcionara društava. Poslednji rok za podnošenje prijava za registraciju statustnih promjena je 10. oktobar ove godine.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!