Capital.ba

Dinar u ponedjeljak stagnira prema evru, kurs 114,3337

20.09.2013. / 18:28

dinari kovaniceBEOGRAD, Dinar će u ponedjeljak, 23. septembra, stagnirati prema evru i zvanični srednji kurs biće 114,3337 dinara, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Srpska valuta biće 0,1 odsto slabija prema evru nego prije mjesec dana, a za 0,8 odsto jača nego prije godinu dana.

Indikativni kurs dinara danas je prema dolaru oslabio 0,1 odsto i iznosi 84,5288.

Na mjesečnom nivou dinar je u odnosu na američku valutu jači 1,2 odsto, a na godišnjem je jači za 4,9 odsto, objavila je NBS.

NBS je od početka godine na međubankarskom deviznom tržištu prodala 425 miliona evra, računajući i najnoviju intervenciju, i kupila 90 miliona evra kako bi spriječila prekomjernu dnevnu oscilaciju kursa.

Dinar je ove godine bio najjači 30. aprila, kada je evro vrijedio 110,5426 dinara, a najslabiji juče kada je iznosio 15,2574 dinara za evro. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!