Capital.ba

Dinar treći dan u padu prema evru, kurs 118,31

16.08.2012. / 18:37

BEOGRAD, Dinar će sutra, treći dan za redom, nastaviti da slabi prema evru i to za 0,7 odsto ili za 83 pare, tako da će zvanični srednji kurs iznositi 118,31 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Dinar je najnižu vrijednost od 119,07 dinara za jedan evro imao 9. avgusta, a ove godine je bio najjači 11. januara, kada je srednji kurs bio 103,69 dinara za evro.

NBS je od početka godine na međubankarskom deviznom tržištu prodala milijardu i 347,5 miliona evra, kako bi spriječila prekomjernu dnevnu oscilaciju kursa.

Dinar je danas za 1,7 odsto slabiji prema evru nego prije mjesec dana, a 13,6 odsto u odnosu na isti dan prošle godine.

Dinar ima tendenciju daljeg pada i prema dolaru, jer je indikativni kurs danas je iznosio 95,95 dinara za jedan dolar (juče 95,62) i 0,3 odsto je slabiji u odnosu na prethodni dan. Dinar je prema američkom dolaru slabiji 26 odsto nego prije godinu dana. Tanjug

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!