Capital.ba

Dinar približno isti kao i juče, srednji kurs 117,53

11.10.2019. / 9:48

BEOGRAD, Dinar ima danas prema evru približno istu vrijednost kao u četvrtak i zvanični srednji kurs iznosi 117,5331 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar je prema evru jači za 0,1 odsto na mjesečnom i za 0,7 procenata na godišnjem nivou, a u odnosu na početak godine jači za 0,6 posto.

Indikativni kurs dinara prema dolaruje ojačao u četvrtak za 0,3 odsto na 106,6544 dinara za dolar.Dinar je prema dolaru slabiji za 0,2 odsto na mjesečnom i za 4,0 posto na godišnjem nivou, a od početka godine je u padu za 3,1 procenat.

NBS je kupila na međubankarskom deviznom tržištu od početka godine ukupno dvije milijarde i 445 miliona evra i prodala 190 miliona kako bi ublažila prekomjerne dnevne osilacije kursa.

Dinar je najveću vrijednost prema novčanoj jedinici evrozone u ovoj godini zabilježio 3. oktobra, kada je kurs iznosio 117,5102 dinara za evro, a najslabiji je bio 29. januara kada je jedan evro koštao 118,4940 dinara. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!