Capital.ba

Dinar nastavlja da jača, srednji kurs 117,88

05.06.2019. / 10:09

BEOGRAD, Dinar je danas najjači prema evru u ovoj godini i zvanični srednji kurs iznosi 117,8834 dinara za evro, što je neznatna promjena u odnosu na utorak, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar je prema evru jači za 0,1 odsto na mjesečnom nivou, na godišnjem jači za 0,2 procenta, a u odnosu na početak godine za 0,3 odsto.

NBS je kupila u utorak na međubankarskom deviznom tržištu 90 miliona evra kako bi ublažila prekomjerne dnevne oscilacije kursa, a od početka godine je kupila ukupno 470 miliona evra i prodala 130 miliona.

Indikativni kurs dinara prema dolaruje mirovao u utorak na 104,7852 dinara za dolar. Dinar je prema dolaru jači za 0,8 odsto na mjesečnom nivou, na godišnjem slabiji za 3,6 procenata, a od početka godine je u padu za 1,3 posto.

Naslabiji kurs dinara prema evru zabilježen je 29. januara, kada je jedan evro koštao 118,4940 dinara. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!