Capital.ba

Dinar danas jači, kurs 117,7193

02.09.2019. / 7:17

BEOGRAD, Dinar će danas ojačati prema evru za 0,1 odsto u odnosu na 31. avgust i zvanični srednji kurs iznosiće 117,7193 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar će prema evru biti na istom nivou kao i prije mjesec dana, na godišnjem nivou jači za 0,5 odsto, a u odnosu na početak godine jači za 0,4 procenta.

NBS je kupila na međubankarskom tržištu od početka ove godine ukupno jednu milijardu i 895 miliona evra i prodala 190 miliona evra kako bi ublažila prekomjerne dnevne oscilacije kursa.

Srpska valuta je prema novčanoj jedinici evrozone u ovoj godini bila najjača 12. avgusta, kada je kurs iznosio 117,6809 dinara za evro, a najslabija 29. januara kada je jedan evro koštao 118,4940 dinara. Tanjug

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!