Capital.ba

Dinar četvrti dan u usponu prema evru, kurs 115,5417

15.05.2014. / 7:40

dinari kovaniceBEOGRAD, Dinar će i danas nastaviti četvorodnevnu tendenciju rasta kursa prema evru i to 0,1 odsto ili osam para, tako da će zvanični srednji kurs iznositi 115,5417 dinara za jedan evro, objavila je juče Narodna banka Srbije (NBS).

Dinar ima istu vrijednost prema evru u odnosu na isti dan prošlog mjeseca, i 3,9 odsto je niži nego godinu dana ranije.

Indikativni kurs dinara prema dolaru juče je stagnirao i iznosi 84,2632.

Dinar prema američkoj valuti vrijedi 0,8 odsto manje na mjesečnom nivou i 1,8 odsto više na godišnjem nivou.

Najniža vrijednost kursa dinara prema evru ove godine bila je 28. januara kada je srednja vrijednost iznosila 115,9888 dinara za jedan evro, a najviša 1. januara, kada je bila 114,6421 dinar za jedan evro.

Od početka godine NBS je kupila ukupno 120 miliona evra i prodala 820 miliona evra. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!