Capital.ba

Danas o platama zaposlenih u upravi

17.11.2011. / 9:05

BANJALUKA, Vlada Republike Srpske /RS/ razmatraće danas Nacrt zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u organima uprave RS.

Na dnevnom redu sjednice je razmatranje Informacija o aktivnostima na izgradnji mreže autoputeva i brzih puteva u RS, te Prijedlog odluke o broju redovnih i vanrednih studenata koji se upisuju u prvu godinu drugog ciklusa studija u akademskoj 2011/12. godini na javnim univerzitetima i visini školarine za studente drugog ciklusa studija.

Vlada RS trebalo bi danas da razmatra i Informaciju o prodaji akcija Robne kuće “Boska” Banjaluka, Informaciju o toku stečajnog postupka AD “Pretis” u stečaju Pale, kao i Informaciju u vezi postupka kod DOO “Kompanija Kušljić” Brod.

Na dnevnom redu sjednice je Prijedlog rješenja o davanju saglasnosti Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica za trošenje novčanih sredstava za finansiranje povratka u RS u iznosu od 30.000 KM, te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti Ministarstvu porodice, omladine i sporta, na Plan utroška sredstava od 1. januara do 30. novembra u ukupnom iznosu od 199.465 KM.

Vlada RS bi trebalo da razmatra Prijedlog odluke o odobravanju kredita opštini Srbac iz sredstava revolving fonda u oblasti vodosnadbijevanja i komunalne infrastrukture, Prijedlog odluke o dodjeli u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini RS preduzeću “Lijevče Produkt” Laminci-Gradiška, te Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o stopama posebnih vodnih naknada.

Na dnevnom redu je razmatranje Prijedloga odluke o izmjeni Odluke o dodjeli koncesije za korišćenje poljoprivrednog zemljišta u svojini RS “Poljoprivrednom institutu Republike Srpske” Banjaluka, te Prijedloga zaključka za privremenu odgodu prinudnog izvršenja poreskih obaveza za privredno društvo “Trudbenik” Doboj.

Vlada RS bi trebalo da razmatra i Prijedlog rješenja o davanju saglasnosti na preporuke za glasanje Investiciono-razvojne banke RS predstavniku Akcijskog fonda RS i Fonda za restituciju RS u Skupštini akcionara “Preduzeća za poštanski saobraćaj RS” za Prvu vanrednu sjednicu Skupštine akcionara.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o prenosu prava raspolaganja na nekretninama na opštinu Bijeljina, zatim Prijedlog odluke o utvrđivanju opšteg interesa za izgradnju objekta u oblasti saobraćajne infrastrukture – mosta na kanalu Dašnica, opština Bijeljina, te Prijedloga odluke o utvrđivanju opšteg interesa za izgradnju saobraćajnice Istočni tranzit.

Vlada RS bi trebalo da razmatra Prijedloga rješenja o odobrenju proširenja operativnog budžeta u okviru zakonskog budžeta RS za ovu godinu, u okviru Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove od 1. januara do 31. oktobra u iznosu od 271.000 KM.

Na dnevnom redu je Prijedlog rješenja o imenovanju predstavnika RS u Implementacionom timu za projekat Informacioni sistem upravljanja Budžetom, te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na izmjenu i dopunu Programske aktivnosti u 2011. godini nevladinih organizacija/udruženja proizašlih iz antifašističke i oslobodilačke borbe tokom 20. vijeka i odbrambeno-otadžbinskog rata RS.

Sjednica je zakazana u 10.00 časova, a konferencija za novinare u 13.00 časova u Pres centru Vlade RS.

Share Tweet Preporuči

Tagovi:

Povezane vijesti

Komentari

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu info@capital.ba

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!