Capital.ba

Crnogorci idu na EKSPO sajam u Kinu

31.08.2007. / 15:43

PODGORICA, Rukovodstvo Skupštine Crne Gore dogovorilo je sa članovima borda direktora svjetskog sajma EKSPO, koji će 2010. godine biti održan u Kini, mogućnosti za što bolje predstavljanje Crne Gore na toj manifestaciji.

Predsjednik crnogorske Skupštine Ranko Krivokapić i potpredsjednik Slavoljub Stijepović dogovorili su na sastanku u Šangaju da troškovi zakupa osnovnog prostora, transporta, snabdijevanja energijom i medijske prezentacije za crnogorske predstavnike na sajmu budu besplatni.

Kako se navodi u saopštenju iz Krivokapićevog kabineta, on je tokom susreta obećao da će Crna Gora učiniti sve da se što bolje predstavi na najvećoj svjetskoj izložbi ljudskog znanja i dostignuća.

Na sastanku je bilo riječi i o modalitetima dolaska kineskih investitora u Crnu Goru i projektima koje će zajednička ekonomska komisija dvije zemlje ocijeniti najbrže ostvarljivim u obostranom interesu.

Krivokapić i Stijepović, u okviru zvanične posjete Kini, razgovarali su i sa predsjednikom Svekineske narodne političke konsultativne konferencije grada Šangaja.

Share Tweet Preporuči