ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Bobar Group-a mora da vrati dva miliona KM Bobar Banci

Objavljeno u FINANSIJE

BIJELJINA, Bobar Group-a dužna je propaloj Bobar Banci da isplati više od dva miliona maraka, odlučio je Okružni privredni sud u Bijeljini.bobar_0

Prvostepenom presudom tog suda, koja je u posjedu CAPITAL-a, Bobar Group-a dužna je Bobar Banci u likvidaciji da isplati ukupno 2.095.527 KM.

Pored toga, banci u roku od 30 dana od pravosnažnosti presude treba da budu nadoknađeni i troškovi parničnog postupka u iznosu od 31.700 KM, pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

U sporu koji je vođen po tužbi Bobar banke dokazano je da je tužena Bobar Group-a bila korisnik kredita Postbank BH iz Sarajeva, gdje je kao instrument obezbjeđenja vraćanja kredita bilo ugovoreno zalaganje depozita Bobar banke.

U međuvremenu je Moja banka iz Sarajeva kupila Postbank BH i preuzela obaveze prema deponentima, a Bobar banka je tužbom zatražila da joj se regresira plaćeni iznos kredita.

U obrazloženju presude se pojašnjava da tužena Bobar Group-a u sudskom postupku nije tvrdila, ni dokazivala, da je kredit u cjelosti ili djelimično vraćen banci. Dodaje se da je potvrdom Moje banke od 30. oktobra 2014. dokazano da je ta banka naplatila potraživanje iz založenog depozita Bobar banke.

„Slijedom toga sud je u cjelosti usvojio tužbeni zahtjev Bobar banke i Bobar Group-u obavezao da tužiocu regresira novčani iznos od 2.095.527 KM sa zakonskom zateznom kamatom, počev od 30. oktobra 2014. dodine, dana kada je banka iz založenog depozita naplatila obaveze tuženog“, navedeno je u obrazloženju.

Bobar banku u likvidaciji zastupao je advokat Slobodan Govedarica, a Bobar Group-u advokat Veselin Londrović.

CAPITAL: M. Č.
bobar2bobar1

Ključne riječi:  , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje,

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu info@capital.ba

A- A A+