Capital.ba

Bobar banka prodaje potraživanja

23.10.2015. / 11:31

bobarBIJELJINA, Bijeljinska „Bobar banka“ u likvidaciji, nakon što je oglasila prodaju najatraktivnije pokretne i nepokretne imovine, po najnižoj početnoj cijeni od oko 3,7 miliona KM, ponudila je na prodaju potraživanja.

Na osnovu odluke Agencije za bankarstvo RS, likvidacioni upravnik banke Mile Maksimović oglasio je „namjeru banke da putem pribavljanja pismenih ponuda proda sva potraživanja po kreditima od pravnih i fizičkih lica (cjelokupan kreditni portfolio)“.

Potraživanja će se prodavati u cjelini ili kao pojedinačna potraživanja putem prikupljanja pismenih ponuda koje će zainteresovani ponuđači likvidacionom upravniku dostaviti najkasnije do 30. oktobra ove godine.

Kriterijumi za izbor najbolje ponude, navedeno je u oglasu, biće ekonomski najbolja ponuda, odnosno najviša ponuđena cijena, kao i broj i iznos potraživanja koja se kupuju.

Likvidacioni upravnik oglasio je i prodaju imovine banke putem usmenog nadmetanja – licitacije, koja će se organizovati 17. novembra u prostorijama banke.

Na prodaju je ponuđena poslovna zgrada banke u Njegoševoj ulici u Bijeljini i atraktivan poslovni prostor u centru grada, ukupne površine 811 m2, za najnižu početnu cijenu od 2.166.400 KM, što znači da je najniža početna cijena kvadratnog metra ovog poslovnog prostora oko 2.671 KM.

Na prodaju su ponuđena dva trosobna stana u Bijeljini, po najnižoj početnoj cijeni od 73.600 KM, odnosno od 70.400 KM i garaža za 7.150 KM.

Na Palama je ponuđen na prodaju proizvodno – privredni kompleks za primarnu preradu drveta, po najnižoj početnoj cijeni od 311.282 KM i poslovni prostor po cijeni od 262.520 KM.

U Trebinju se na prodaju nudi poslovni prostor po najnižoj početnoj cijeni od 257.682 KM i privredna zgrada za 89.870 KM.

U Bileći je ponuđena na prodaju stambena zgrada za iznos od 97.000 KM, a u Modriči se na prodaju nudi poslovni prostor po cijeni od 134.300 KM.

Likvidacioni upravnik je ponudio na prodaju i poljoprivredno zemljište u Derventi, za najnižu početnu cijenu od 41.640 KM, i kuću u Novom Gradu po cijeni od 114.420 KM.

Na prodaju je ponuđeno šest automobila marke „fabia“ i jedna „oktavia“ po ukupnoj najnižoj početnoj cijeni od 53.203 KM.

Likvidacioni upravnik je svojevremeno izjavljivao da za kupovinu atraktivnog poslovnog prostora banke u centru Bijeljine ima više zainteresovanih kupaca.

Izvor: CAPITAL

 

 

Share Tweet Preporuči

  Tagovi:

  Povezane vijesti

  Komentari

  Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
  Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

  Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!