ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Banka Srpske: Tri čovjeka daju kredite od 20 miliona KM!!!

Objavljeno u EKSKLUZIVNO, FINANSIJE

  – Uprava Banke Srpske podigla sebi limit odlučivanja sa dva na 20 miliona

  – Zamjenik direktora Divizije odobrava kredite do 300.000 KM bez Kreditnog odbora i pozitivnog mišljenja

  – Članovi Uprave sami sebi uveli naknadu za rad Kreditnom odboru od 500 KM mjesečno

Pravilnik Tabela Banka SrpskeBANJALUKA, Tročlana Uprava Banke Srpske ovlastila je samu sebe da može samostalno odobravati kredite do 20 miliona KM, bez saglasnosti Nadzornog odbora ili prethodno pribavljenog pozitivnog mišljenje odjeljenja za rizike. Zamjenik i direktor Divizije (sektora) za upravljanje rizicima, bez Kreditnog odbora, imaju pravo da daje kredite do čak 300.000 KM, ekskluzivno saznaje poslovni portal CAPITAL.ba.

Pravilnikom o ovlašćenjima i odgovornostima BS-PL-05-019“ koji je u posjedu CAPITAL-a, Uprava Banke Srpske koju čine Zdravko Trivunčić, Dejan Radmanović i Boris Knežević povećala je sebi limit odlučivanja sa dva na 20 miliona. Ovo je vrlo upitno sa obzirom na Zakon bankama RS koji propisuje da maksimalna izloženost može biti 40 odsto osnovnog kapitala banke. To znači da bi Banka Srpske za odobravanje 20 miliona KM morala imati minimalan kapital od 50 miliona KM ili 15 miliona više nego što ga ima.

Uprava banke zapravo može samostalno donijeti odluku da plasira kredit koji je jednak 2/3 ukupne državne investije u Banku Srpske. Poređenja radi, Uprava IRB RS ima limit odlučivanja od 500.000 KM, a odluku o svakom kreditu iznad tog iznosa mora donijeti Vlada Republike Srpske kao Skupštine akcionara IRB RS. Kada se vidi da su krediti IRB RS limitirani na iznos od pet miliona KM, očito je da je Uprava Banke Srpske sama sebi dodijelila privilegiju odlučivanja o četiri puta većim vrijednostima od najvišeg organa izvršne vlasti u Republici Srpskoj.

No posebno je indikativno da Uprava Banke Srpske može ovako visoke kredite odobriti čak i ako Kreditni rizničar i direktor Divizije za upravljanje rizicima prethodno daju negativno mišljenje na ovakav plasman.

Ni u jednoj drugoj banci u Republici Srpskoj službenici nemaju ovako velika ovlaštenja: direktor Divizije za upravljanje rizicima ili njegova zamjenik mogu odobriti kredit do čak 300.000 KM. Štaviše, takav kredit uopšte ne ide na razmatranje Kreditnog odbora niti Uprave. Kreditni odbor, samostalno, odobrava kredit od pet miliona (pojedinačno) do 10 miliona KM kumulativne izloženosti, navodi se u “Pravilniku o ovlašćenjima i odgovornostima”.

Nadzorni odbor Banke Srpske razmatra isključivo kredite preko 10 miliona pojedinačne, odnosno 20 miliona KM kumulativne izloženosti.

 

 Uprava: Poslujemo po zakonu
IMG_5021

S lijeva na desno: Radmanović, Knežević, Dakić, klijent, Trivunčić i Puhalo

Prije nego što je redakcija CAPITAL-a došla u posjed „Pravilnika o ovlašćenjima i odgovornostima“, poslali smo su dopis Banci Srpske da provjerimo da li je tačna informacija da je povećan limit odlučivanja Uprava Banke Srpske sa dva na 20 miliona KM. Tvrdili su da to nije tačno, ali vjerovatno nisu računali da posjedujemo dokumet koji dokazuje suprotno.

Informacija kojom raspolažete je apsolutno netačna. Sve banke u Republici Srpskoj svoje poslovanje vode u skladu sa Zakonom ABRS-a koji je jasno definisao način i limite odlučivanja u odnosu na kapital banke. Odluka ABRS-a kojom je navedena oblast definisana je Odluka o minimalnim standardima za upravljanje koncentracijom rizika banke, kao i sve njene pripadajuće izmjene. Navedena odluka ne dozvoljava izlaganja Banke prema jednom pravnom ili fizičkom licu, kao i grupi povezanih lica veće od 40% u odnosu na kapital Banke“, navodi se u pisanom odgovoru.

 

Naknada za plaćeni posao

Članovi Uprave banke su članovi Kreditnog odbora. Prema informacijama sa kojim raspolažemo, tri člana Uprave Zdravko Trivunčić, Dejan Radmanović i Boris Knežević su sebi za članstvo u Kreditnom odboru odobrili naknadu od 500 KM mjesečno. Iz Banke Srpske odgovorili su nam da „ne mogu komentarisati rad Kreditnog odbora zbog osjetljivosti posla“.

Ne možemo komentarisati rad kreditnog odbora Banke Srpkse, zbog osjetljivosti posla koji članovi kreditnog odbora rade i koji predstavlja poslovnu tajnu u svakoj banci. Što se tiče kontrole rada kreditnog odbora, isti je predmet svih kontrola ABRS-a i eksterne revizije u svakoj banci. Kada su primanja članova Uprave Banke Srpske a.d. Banja Luka u pitanju, ona su trostruko manja od primanja bilo koje Uprave Banke u Republici Srpskoj“, navodi se u odgovoru.

 

banka srpskeBez pojašnjena

S obzirom da nismo dobili jasne odgovore na postavljane pitanja, od Banke Srpske zatražili smo pojašnjenja, koja nismo dobili.

Nakon što smo Vam poslali odgovore na pitanja koja ste prvobitno uputili, smatramo da smo ispunili Vaš zahtev i da bilo kakav dodatak na poslate odgovore nije potreban. Dostavljene su Vam sve tražene informacije koje ne zahtevaju dodatno pojašnjenje. Banka Srpske a.d. Banja Luka, kao i sve ostale banke u sektoru, posluje isključivo u okvirima zakona i propisa koje propisuju za to nadležne institucije“, navodi se u kratkom odgovoru.

 

Bankari: Ovo je nečuveno

Većina bankara u Republici Srpskoj sa kojima smo razgovorali prije objave ovog teksta, bila je šokirana kada smo im pokazali „Pravilnik o ovlašćenjima i odgovornostima“ u Banci Srpske koji omogućava Upravi da odobrava kredite do 20 miliona, a direktoru Divizije do 300.000 KM, bez saglasnosti Kreditnog odbora.

Bankari kažu da njihove uprave i direktori sektora imaju znatno manja ovlašćenja.

Moguće je da u posebnim slučajevima šef za rizike da negativno mišljenje, a Uprava odnosno Kreditni odbor ipak odobri kredit. Međutim za to mora postojati dobro obrazloženje i ne može biti praksa, već vrlo rijedak izuzetak. Od ovlašćenja Uprave da odobri 20 miliona KM, šokantnija su ovlašćenja zamjenika i direktora Divizije. Najblaže rečeno, za ovako nešto treba imati hrabrosti, jer to znači preuzeti na sebe ogromnu odgovornost za tako velike plasmane, posebno ako se zna da je ovo većinski državna banka i pritiske koje kao takva trpi“, kažu bankari.

Kada je u pitanju naknada za rad u Kreditnom odboru, svi kažu da u njihovim bankama ni jedan član Uprave ne prima naknadu za članstvo u Kreditnom odboru, jer jednostavno to je njegova posao. „To bi bilo kao da dobijate platu, a kada dođete u kancelariju, samo zato što ste taj dan došli na posao, dobijete dnevnicu“, kažu u bankarskom sektoru.

Nepotizam

Pored svega, jedan od članova Uprave, Dejan Radmanović, početkom godine zaposlio je svoju suprugu Ornelu Orlando Radmanović u Banci Srpske bez javnog konkursa i procedure koja bi trebala biti poštovana u javnom sektoru. Upućeni tvrde da Ornela ni jedan dan nije provela na poslu iako je za cijeli period uredno ostvarivala mjesečnu platu. Nakon što je informacija o njenom zaposlenju procurila u javnost, odjavljena je i prema informacijama koje smo dobili iz Banke Srpske trenutno je evidentirana kao nezaposlena u Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske.

CAPITAL: Siniša Vukelić

PRILOG:

Pitanja za Banku Srpske

Odgovor Banke Srpske

Pojašnjenje Banke Srpske

 

IMG_4969 

 Pravilnik Banka Srpske

Ključne riječi:  , , , , , ,

Komentari |


Komentari (109)

 • DR.ON

  Zasluge za nastanak ovog clanka na capital-u nesumnjivo ima advokat u pokusaju Grabez koji je preko svojih “spavacica” (Milunovic S. i Radisic R.) u banci dosao u posjed objavljenog dokumenta.Buduci da se radi o osvjedoceno frustriranom stvorenju koje ne moze da podnese da u banku u kojoj je do juce vedrio i oblacio sada vise ne moze ni da udje, sasvim je jasan njegov motiv u citavoj ovoj stvari. Njegovi skromni intelektualni kapaciteti i sposobnost jedino u uvlacenju u Navickasovu zadnjicu su na kraju ipak rezultovali sut kartom.Kako stvari stoje, svoje vrle advokatske sposobnosti ce imati mogucnosti uskoro pokazati kada se na sudu bude bavio krivicnom prijavom koju ima protiv sebe.

  • DR. OFF

   Što je DR. ON napisao za Grabeža: “Buduci da se radi o osvjedoceno frustriranom stvorenju koje ne moze da podnese da u banku u kojoj je do juce vedrio i oblacio sada vise ne moze ni da udje….”……..pa to i dokazuje da postojeća uprava Banke Srpske svoje lične frustracije prema ljudima realizuje pomoću moći koju im je dala Vlada RS (il ko ih je već postavio), a još kad tome dodamo da smo svi mi indirektno vlasnici te Banke…

  • DR. OFF

   Što je DR. ON napisao za Grabeža: “Buduci da se radi o osvjedoceno frustriranom stvorenju koje ne moze da podnese da u banku u kojoj je do juce vedrio i oblacio sada vise ne moze ni da udje….”……..pa to i dokazuje da postojeća uprava Banke Srpske svoje lične frustracije prema ljudima realizuje pomoću moći koju im je dala Vlada RS, a još kad tome dodamo da smo svi mi indirektno vlasnici te Banke…
   Opet DR. ON i opet za Grabeža: “Njegovi skromni intelektualni kapaciteti i sposobnost jedino u uvlacenju u Navickasovu zad***u…” ….. pa Grabežu su bar noge virile iz Navickasove zad***u, ljudi, nije Radmanović kriv sto je maliiiiiiiiiii, pa je čitav ušao u Navickasovu zad***u. Izgleda da samo oni koji mogu ući u zad***u, mogu i u Banku Srpske.

 • strahinja

  Ovo je vrhunska prilika da se odstrani gangrenozno tkivo u vidu nesposobne i korumpirane uprave Banke Srpske. Sigurno postoje sposobniji od njih, a plate su im svakako prvoligaske. Znacajno vece od plata u IRB-u.

 • Dalibor Puhalo

  Ja sam primao platu i u IRB-u i u BS-u tri mjeseca..uz zahvalnost svom kumu Perici Rajcevicu…koji me svugdje i gura…a sad sam hvala Bogu u talu s trojicom pa sam prijevremeno kesom isplatio krediti s 20.000,oo KM…bez dokaza o porijeklu novca

 • Dalibor Puhalo

  Ja sam primao platu i u IRB-u i u BS-u tri mjeseca..uz zahvalnost svom kumu Perici Rajcevicu…koji me svugdje i gura…a sad sam hvala Bogu u talu s trojicom pa sam prijevremeno kesom isplatio krediti s 20.000,oo KM…bez dokaza o porijeklu novca

 • Dejan

  Limit 20 mil. KM – istina. Naknada pored plate – istina. Nezakonito zaposljavanje zene – istina. Ali nisu oni krivi, kriva je opozicija, nezadovoljni radnici i bivsi zaposlenici banke.

  • Malina

   Astronomska plata ljubavnici… u pravu si. Nisu krivi oni. Već portal koji je objavio ove činjenice.

 • Dalibor Puhalo

  Svi o “trojici” kao da ja nisam ziv :(

 • Radovan

  Kada pogledam fotografiju shvatam da su frenološka tumačenja prerano odbačena u kriminologiji :) Kada pročitam tekst shvatam da kod nas više ne postoji sudstvo.

 • Perica

  Puhalo cuti!! Ostacu i ja sa vama bez posla.

 • Dejan

  Bilo bi zanimljivo cuti komentar direktora drzavnih fondova koji su vlasnici Banke Srpske i direktorice IRB-a, sta oni misle o 20 milionskim limitima, samoodobrenim dodatnim naknadama i zaposljavanjima zena i ljubavnica. Neki od njih su i clanovi Nadzornog odbora Banke Srpske. Da li namjeravaju istraziti i preduzeti mjere ili zataskati.

 • Банкар

  Ово је скандал какав се не памти у банкарском сектору РС. Преко десет година сам у банкарству и по позитивној пословној пракси свих банака, на страну што сам износ лимита није постављен у складу са законом, овакав износ је предвиђен за одобравање од стране оснивача. С друге стране, зар није у интересу самих чланова Управе да направе дисперзију одговорности, да за ове веће износе као што је случај са другим банкама одговорност буде пренесена на виши ниво. Замислите да, посматрајући билансе Банке Српске, шта се дешава ако одобре кредит од км 20 мил. и он „падне“!? Да се разумијемо, питање је хипотетичко, и мањи износ за њихове билансе значи жесток и брз пад. Али за Бориса Кнежевића се и пад води као лет.

 • Poznavalac

  S obzirom da se prozvani trojac gnjusa g-dina Navickasa (raniji direktor banke) i g-dje Injac (direktorica Agencije za bankarstvo RS) bilo bi lijepo da se svi upoznamo sa najvecim radnim uspjesima g-dina Radmanovica:
  – v.d. direktora sektora sredstava u Balkan Investment Bank; imenovan od strane g-dina Navickasa
  – direktor sektora sredstava u Balkan Investment Bank; imenovan od strane g-dina Navickasa
  – direktor finansijske divizije u Balkan Investment Bank; imenovan od strane g-dina Navickasa
  – privremeni upravnik u Balkan Investment Bank, imenovan od g-dje Injac
  – clan uprave Banke Srpske, proguran od strane nepoznatog pocinioca

  • ana

   NIje proguran od nepoznatog pociinioca, vec od svima poznatne osobe tj. “gospo'je od Teslic grada”

 • Sudija

  A jesu li medju tim krivicnim prijavamasa kojima se hvali sadasnja uprava obuhvatili i g.Radmanovica?

 • tuzilac

  Radmanovic ce biti svjedok pokajnik. Pokajao se i za nezakonito zaposljavanje supruge.

 • strahinja

  Ovo njihovo mahanje krivicnim prijavama podsjeca na pricu “drzite lopova”. Prvi koji vice i najglasniji je u stvari LOPOV.

 • Agencija za bankarstvo

  Moramo opet u kontrolu. Sta se ovdje ovdje desava.,,, ej, ljudi. Dospjeli a neplaceni krediti su 75 miliona KM, odakle vama sada 20 miliona da nekom odobrite.

 • Mladenka

  @tuzilac: Radmanovic je vec poceo pripreme da se opet pokaje. Ako detaljno procitas sve tekstove koje je opozicija objavljivala protiv Banke Srpske, pominju se samo Knezevic i Trivundzic kao negativci….. A Radmanovic neduzan kao i u prici sa prethodnim vlasnikom.

 • Vuk Mandusic

  Za dobrim konjem, prasina se dize! Koliko pregleda, koliko komentara. Hahahahahahah, ne mozete spavati zbog Banke Srpske. Ajde, ajde, olaksajte se ovdje!

 • Vuk Mandusic

  Zasto Sinisa brise komentare?

 • Pozitivna Srpska

  @Vuce, Banka Srpske je koliko tvoja toliko i moja i isto toliko od svih gradjana Republike Srpske. Ne vidim problem u tome da nas sve brine cinjenica da se ova tri člana Uprave ponasaju kao da je to njihovo privatno vlasnistvo. Ako bi samo zamislio da je tvoj sopstveni novac umjesto drzavnog povjeren osobama ovakvih kvalifikacija, reputacije i moralnih karakteristika, sigurno bi imao problema sa nesanicom.

 • Dalibor Puhalo

  Sta mi bi pa se potpisah kao Vuk Mandusic? Lose mi nesto ovih dana .

 • Dalibor Puhalo

  Gdje li mi je parkiran sluzbeni automobil? Ah da, dao sam zeni da se voza.

 • policajac

  Slazem se za ono “konj”, al nije dobar.

 • Vuk Mandusic

  Ajde, ajde, olaksajte se da mozete spavati veceras! Posto vidim da opet niste napravili nista danas, dosadno je i da ovdje smarate. Ili uradite nesto ili spavajte! Laku noc.

 • policajac

  Tik-tak, Tik-tak, Tik-tak, istice vam vrijeme. Sve brze i brze. Uzalud zovete tetke, striceve, kumove, …. Sami sebi ste zapecatili sudbinu.

 • ANTENA

  Nadasve su zabavna ova prepisivanja, bez konkretnih prijedloga za neku akciju/reakciju ili bilo šta u pozitivnom smjeru. Ranije me je sve to brinulo/nerviralo, sad mi je samo zabavno.

 • Vuk Mandusic

  Opet ti policajac? Pa ti da imas nesto u zivotu, ne bi ovdje svoje frustracije iznosio. Ja znam da je tebi tesko zbog svega, idi spavaj. Sutra ionako opet ustajes i cutis i ne mozes nista. Laku noc!

 • Vuk Mandusic

  Slazem se @ANTENA. Ja sam predlozio spavanje, to je konkretno!

 • Borac

  Slika govori hiljadu rijeci!

 • Radovan

  Nus proizvod ovakvog ponašanja je nepotizam u kojem više nije dovoljno samo zbrinuti ženu,ljubavnicu ili člana familije. Važno ih je postaviti na mjesto s kojeg će sami kasnije moći povući ostale članove porodičnog stabla i rad pomenute institucije potpuno podrediti ličnim interesima. Sve u duhu one narodne:”Umiljato jare dvije koze sisa.”

 • Dejan

  Trivunčić i Knežević su se trebali davno pitati zašto opozicioni političari i mediji kada pljuju upravu Banke Srpske, spominju samo njihova imena, a ne i Dejana Radmanovića. S tim u vezi, podaci kojima raspolažu pojedini opozicioni političari, skloni pisanju po blogovima, morali su doći isključivo iz banke. Takođe,Trivunčić se treba zapitati, kada bude istraga, čiji potpis se nalazi na fiktivnom ugovoru o radu gospođe Radmanović. Zdravkov ili Dejanov?

 • DVOLICNOST

  Mogli bi se zapitati i oni koji su imenovali Radmanovica za izvrsnog direktora kakav odnos pomenuti “strucnjak” ima prema onome ko mu je ukazao povjerenje. U periodu kada je ocekivao imenovanje za privremenog upravnika, opozicioni blogovi bili su prepuni negativnih informacija o poslovanju banke u prethodonom periodu (naravno, bez pominjanja njegovog imena iako je bio sastavni dio menadzmenta). Imenovanje se desilo krajem juna, 2014 godine i tada su se u jednom periodu i opozicioni blogovi “smirili”. To je bio period u kome je Radmanovic intenzivno poduzimao sve aktivnosti kako bi bio imenovan za direkotra. Medjutim, sa sazanjem da je mjesto direktora povjereno nekom drugom, opozicioni blogovi se opet aktiviraju, ali ovaj put protiv direktorice IRB RS koja je, po Radmanovicem shvatanju, glavni krivac za imenovanje Trivundzica za direktora banke. Sa prvim sukobima u Upravi banke i preuzimanjem komandne palice od strane Trivundzica – formalno i Knezevica – sustinski, opozicioni blogovi pocinju pisati i o njima dvojici kao negativcima.

 • Uzaludan trud

  Hahahahahahaaa…. Kako se samo vanredni stab banke za odnose sa javnoscu angazovalo da stavlja neke nebitne komentare na druge vijesti kako bi sa pocetne strane sklonili komentare za svoje clanove Uprave…. Dejane, uzalud se trudis, razotkriven si

 • %%%%%%%

  Nije Banka kriva što je uprava takva okupljena sa konca i konopca . Radmanović je imao mnogo problema i sa Navickasom , ovoga Kneževića su otjerali iz nekoliko firmi prije banke a i ostali su ko zna kakvi !!! Nek nadležni provjere ko je interni revizor u banci i sa kakvim kvlifikacijama i iskustvom.

 • Читалац

  Нити чланак, нити један коментар, нису усмјерени против Банке Српске. То је банка свих грађана Републике Српске, а не банка ова 3-4 десперадоса склона криминалу и јавашлуку, чија стручност није ни за чување двије нацртане овце а камоли управљање банком и лимитом од 20 милона КМ. Ало рођаци, 20 милиона КМ нашег новца.

  • Jagoda

   Problem je pogresna percepcija stvarnosti kod svih koji agilno pokusavaju dati argumente u prilog ovoj trojici… Bio je komentar da su ONI ocuvali 200 radnih mesta… poslednji dio clanka koji govori o nepotizmu najbolje govori o tome kakav odnos oni imaju prema zaposljavanju.

 • Vuk Mandusic

  Ajde, ajde, zavrseno vam je radno vrijeme! Sad opet mozete buljiti u clanak od dvadeset miliona.

 • zanimljivosti

  Na sajtu banjalucke berze je objavljen prospect za XII emisiju hartija od vrijednosti (ako ne bude uklonjen). Zanimljive cinjenice su na strani 39 prethodna pozicija Radmanovica I strani 42 njegova primanja.

  • Mladenka

   Treba imati u vidu da je iznos od blizu 40 hiljada KM SAMO naknada koju je Radmanovic ostvario u Banci Srpske. Pored toga, svaki mjesec ostvaruje i dodatna primanja od oko 1.000 KM kao aktuar. I sve je to nedovoljno, pa je morao uvesti sebi i naknadu za rad u kreditnom odboru…. I fiktivno zaposliti suprugu u Banku Srpske.

 • policajac

  S jedne strane su napravili gubitak od 13,6 miliona (naravno drugi su krivi) a sa druge strane plata, auto, nakanda, druga naknada, telefon, zaposljavanje zena I ljubavnica. Radnik u filijali banke ima platu istu ili manju od njihove naknade….

 • strahinja

  Treba procitati “krizno komuniciranje” PR-a ove vesele druzine po novinama. Pateticno. “Brane” banku koju niko i ne napada. Vi ste problem, a ne Banka Srpske.

 • Dalibor Puhalo

  Perice ovde postaje gusto,daj vidi da se kupi Bobar banka da predjem. Saice cu da ubacim i tamo, ma sve po p.s-u. Pozitivna Srpska

  • Dejan

   Ko je taj Perica? Onaj lik iz viceva?

 • DVOLICNOST

  Izgleda da je objavljeni komentar koga su na silu pokusali “izgurati” sa naslovne strane edukativno djelovao na Dejana Radmanovića….uplasio se da posložene činjenice ne doprinesu njegovom udaljavanju iz Uprave Banke Srpske pa je obezbjedio da se i njegovo ime pomene na opozicionim blogovima. Ali jos zamiljivija je činjenica da opozicija ima uvijek svježe podatke o plasmanima iz te banke… A jedino ime koje je prisutno u kontinuitetu je Dejan Radmanovic.

 • DVOLICNOST

  Kako bismo sacuvali cinjenice od zaborava, ponavljam prethodno postavljeni komentar: “Mogli bi se zapitati i oni koji su imenovali Radmanovica za izvrsnog direktora kakav odnos pomenuti „strucnjak“ ima prema onome ko mu je ukazao povjerenje. U periodu kada je ocekivao imenovanje za privremenog upravnika, opozicioni blogovi bili su prepuni negativnih informacija o poslovanju banke u prethodonom periodu (naravno, bez pominjanja njegovog imena iako je bio sastavni dio menadzmenta). Imenovanje se desilo krajem juna, 2014 godine i tada su se u jednom periodu i opozicioni blogovi „smirili“. To je bio period u kome je Radmanovic intenzivno poduzimao sve aktivnosti kako bi bio imenovan za direkotra. Medjutim, sa sazanjem da je mjesto direktora povjereno nekom drugom, opozicioni blogovi se opet aktiviraju, ali ovaj put protiv direktorice IRB RS koja je, po Radmanovicem shvatanju, glavni krivac za imenovanje Trivundzica za direktora banke. Sa prvim sukobima u Upravi banke i preuzimanjem komandne palice od strane Trivundzica – formalno i Knezevica – sustinski, opozicioni blogovi pocinju pisati i o njima dvojici kao negativcima.”

 • Рачуновођа

  Здравко Тривунчић, директор, 5000 КМ плата + 500 КМ накнада за кредитни одбор, мјесечно 5500 КМ, годишње 66000 КМ. Дејан Радмановић и Борис Кнежевић, извршни директори. појединачно по 4500 КМ плата + 500 КМ накнада за кредитни одбор, мјесечно по 5000 КМ, годишње по 60000 КМ.
  Динамични трио годишње прими од Банке Српске односно свих нас јер је банка у државном власништву 182000 КМ.
  Када се на то додају доприноси, порези, трошкови телефона, горива, лизинга за возила, за њихов нерад се годишње издваја значајно преко 300000 КМ.
  Резултат пословања банке са њиховим управљањем (објављен): 13,6 милиона губитка

 • strahinja

  Da li je ova prica dobila epilog? Vjerujem da iz moralnih razloga nisu podnijeli ostavke.

 • DR. OFF

  Ljudi, jel iko saznao da li je Radmanović podnio krivičnu prijavu protiv sebe kao direktor odjeljenja u kome su se obavljali “poslovi pranja novca”?
  Joj, po Krivičnom zakonu RS možda ni ne može sam protiv sebe podnijeti krivičnu.
  Baš mi ga žao, jer drugi ga neće štediti, a i što bi kad imaju toliko argumenata, a on im konstantno daje još.

 • Zicer

  Nikad krocio u ovu banku, ali znam da je uvijek bila puna “nebankarskih radnji”, i prije a izgleda i sada. Ranije su je vodili mudri ali lopovski nastrojeni menadzeri, a sad je vode nekompetentni sitni lupeži koji kradu na sitno a i to ne znaju sakriti. Ono prije nas je opelješilo po dzepu ( jer je nasim prama kupljeno njihovo bogacenje) a ovi sad su nesposbni i da sakriju, neznam sta je gore….. Uglavnom, dokle cete vi zaposleni u toj banci samo da lajete bez ujedanja, kad cete jednom da postanete ljudi a ne da se skrivate iza tudjih lopovluka, i ne radite nista a dobijate plate? Ja da imam dokaza koliko vi imate pa ja bih ih davno odnio tamo gdje trebam…. isti ste ko i oni koji vas vode, jer znate da ste nesposbni da radite u bilo kojoj normalno organizovanoj stranoj banci…..

  • Zicer

   I samo da pitam: jel se to popravilo stanje u banci kad nema komentara vise od mjesec dana? Sta bi?

  ← Older Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje,

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu info@capital.ba

A- A A+