Capital.ba

Agencija za bankarstvo RS kupuje milionski vrijednu zgradu

04.09.2018. / 16:50

BANJALUKA – Agencija za bankarstvo Republike Srpske planira da kupi novoizgrađeni milionski vrijedan objekat površine do 2.800 metara kvadratnih.

U oglasu, koji je danas objavila, Agencija je navela da planira da kupi objekat na lokaciji koja je udaljena maksimalno jedan kilomater od sadašnjeg sjedišta koje se nalazi u centru grada.

„Agencija za bankarstvo je zainteresovana za kupovinu novoizgrađenog samostalnog poslovnog objekta u površini od 2.500 do 2.800 metara kvadratnih, sa parking prostorom na pripadajućem zemljištu površine od 400 do 500 kvadratnih metara, na lokaciji do jednog kilometra od sadašnjeg sjedišta Agencije u Banjaluci“, precizirano je u oglasu.

Zainteresovani vlasnici objekata imaju rok od 15 dana da dostave svoje ponude.

U Agenciji su iskoristili mogućnost da ovu nabavku realizuju mimo Zakona o javnim nabavkama BiH, pozivajući se na odredbu koja propisuje da su od nabavki „izuzeti ugovori o kupovini postojećih zgrada, druge nepokretne imovine, zemljišta ili prava koja iz njih proističu“.

U Agenciji za bankarstvo RS nisu odgovorili na pitanje CAPITAL-a koliko novca planiraju da izdvoje za kupovinu tog objekta, ali su u agencijama za nekretnine koje smo kontaktirali rekli da se kvadrat poslovnog prostora na lokacijama koje nisu mnogo udaljene od sadašnjeg sjedišta Agencije kreće od 2.000 do 3.000 KM, iz čega se može zaključiti da će ovo biti milionska investicija.

U Agenciji su, međutim, rekli da će nabavku, ukolko do nje dođe, finansirati vlastititm novcem.

„Cjelokupno finansiranje rješavanja poslovnog prostora za obavljanje djelatnosti Agencije planirano je iz vlastitih sredstava, a da li će kupovina poslovnog objekta biti realizovana i koliko će novca biti izdvojeno za tu namjenu zavisi prvenstveno od eventualnih ponuda“, rekli su u Agenciji.

Istakli su da je prema važećem Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova sistematizovano 89 izvršilaca, a da Agencija trenutno zapošljava 61 radnika.

„Prilikom utvrđivanja karakteristika poslovnog objekta čija kupovina je predmet interesovanja Agencije, u obzir je uzeta i izvjesnost u proširenju nadležnosti u smislu uspostavljanja novih poslovnih funkcija kao i povećanje obima posla Agencije“, rekli su u Agenciji.

Istakli su da pored vlasništva na dijelu objekta u Banjaluci, u kojem je smješteno i njeno sjedište, Agencija po osnovu ugovora o zakupu već duži niz godina koristi i prostor na drugoj lokaciji zbog čega se izdvajaju značajna novčana sredstva, ne precizirajući o kojem iznosu je riječ.

„Navedene okolnosti su, između ostalih, i razlozi za pokretanje postupka kupovine poslovnog objekta“, kažu u Agenciji.

CAPITAL: M. Čigoja

 

 

Share Tweet Preporuči

  Tagovi:

  Povezane vijesti

  Komentari

  Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
  Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

  Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

  Komentari na članak: Agencija za bankarstvo RS kupuje milionski vrijednu zgradu

  1. Miki

   Pljačkaj mile neš dugo

  2. Poslovni centar Agram

   Naša kompanija bi poslala ponudu za objekat Agram, imamo parking mjesta,nov prostor, međutim ovaj uslov ponuđača ispunjava samo objekat Grand trade koji je dobar i ispunjava uslove, pa smo mišljenja da je uslov od jednog kilometra od centrale vaše institucije previše restriktivan. Na naš je objekat ispaljena i zolja, a slučaj nije riješen, pa se nadamo da nije u vezi sa ponudama ostalih potencijalnih ponuđača.