Capital.ba

Addiko banka dobila novi Nadzorni odbor

30.12.2020. / 11:55

BANJALUKA – Addiko banka Banjaluka dobila je novi Nadzorni odbor (NO)  koji čine Mark Potočnik, Radomir Savić i Stevo Pucar. Prethodno su dosadašnji članovi NO razriješeni, a kao razlozi su navedeni odlasci na nove dužnosti.

Foto: Addiko bank

Skupština Addiko banke, na nedavno održanoj vanrednoj sjednici, razriješila je člana NO Razvana Munteanu. Navodi se da je on podnio ostavku na poziciju člana NO radi preuzimanja nove dužnosti izvan Addiko Grupe.

Drugi član NO koji je razriješen je Damir Karamehmedović, a i za njega je navdeno da je podnio ostavku radi preuzimanja novih dužnosti.

Meliha Povlakić je takođe razriješena sa pozicije člana NO, a u obrazloženju je navedeno isto što i za Karamehmedovića, odnosno da je podnijela ostavku radi preuzimanja novih dužnosti.

Za nove članove NO imenovani su Mark Potočnik, Radomir Savić i Stevo Pucar. Oni su imenovani na madat do 31. decembra 2023. godine.

Nadzorni odbor nedavno je imenovao Slađana Stanića na poziciju člana Uprave nadležnog za upravljanje rizicima i finansijama u Addiko banci. Žaklina Dimitrijević sa pozicije člana Uprave nadležnog za upravljanje finansijama prelazi na novu menadžersku poziciju unutar banke.

Podsjećamo, u Addiko banci Banjaluka u septembru  je došlo do promjena, kada je  za predsjednika Uprave imenovan Srđan Kondić, dotadašnji direktor Nove banke.

Ostali članovi uprave Addiko banke tada su ostali isti, što je CAPITAL i najavio u tekstu „Addiko banka dobija novu upravu“. Zeleno svjetlo za produženje mandata tada su dobili članovi Boštjan Pečenko i Žaklina Dimitrijević, dok mandat nije produžen predsjedniku Uprave Mariu Ivankoviću.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti