Capital.ba

Po treći put obustavljen tender za bolnicu u Trebinju

06.10.2022. / 13:38

BANJALUKA – Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske ne može da okonča tender za izgradnju bolnice u Trebinju, ni tri mjeseca nakon što je raspisan.

nova bolnica trebinje

Foto: RTRS

Naime, 19. septembra u prostorijama ministarstva otvorene su tri ponude za projekat procijenjen na 128,5 miliona maraka.

Međutim, istog dana ubrzo nakon okončane procedure, elektronskom poštom stigla je žalba, pa je postupak po treći put obustavljen.

Ko se žalio, u ministarstvu ne žele da otkriju. Poručuju da su žalbu proslijedili Kancelariji za razmatranje žalbi BiH.

Ovaj organ nije u mogućnosti da pretpostavlja dalji tok postupka. Svakako, po okončanju postupka po žalbi, učesnici postupka nabavke, odnosno stranke u postupku pravne zaštite, biće blagovremeno obaviješteni o daljem toku postupka nabavke”, kazali su oni u svom šturom odgovoru.

Podsjećamo, “Aragosta invest” za gradnju i opremanje ove ustanove traži 114,9 miliona maraka, što je nepunih 15 miliona niže od procijenjene vrijednosti.

Drugu najnižu ponudu dala je kineska kompanija “Šandong” koja je angažovana na nekoliko projekata u Srpskoj,  a koja je ponudila 120,4 miliona maraka.

Najskuplja ponuda od 128,4 miliona KM stigla je od hercegovačkog privrednika Bratislava Pidžule, vlasnik preduzeća “Herc Gradnja” iz Bileće.

Izgradnja nove bolnice planirana je na lokalitetu u naselju Pridvorci, a imaće površinu od oko 17.000 metara kvadratnih, 223 kreveta, dijagnostički i poliklinički blok, stacionare, angio-salu.

CAPITAL: D. T.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Po treći put obustavljen tender za bolnicu u Trebinju

    1. Goran

      Izbori prošli. Obnoviće proces pred sljedeće izbore.