Capital.ba

Veća žetva zbog novih oblasti

04.10.2022. / 14:30

MOSKVA – Žetva u Rusiji može da poraste za pet miliona tona žita godišnje zahvaljujući novim oblastima, rekao je danas novinarima ministar poljoprivrede Dmitri Patrušev.

zabranjen izvoz pšenice

FOTO: Pixabay

“Imajući u vidu obradive površine tamo, vjerujem da će najmanje pet miliona tona žita biti dodato u rusku `kasicu`. Vjerujem da će biti i dodatnih količina drugih kultura“, izjavio je Patrušev.

On je istakao da je na novim ruskim teritorijama mnogo obradivog zemljišta i da Ministarstvo poljoprivrede planira dalji razvoj, prenosi TASS.

Patrušev je naglasio da je važno uspostaviti normalan proizvodni proces u tim oblastima.

Ministar poljoprivrede napomenuo je da se, istovremeno, određeni proizvodi već isporučuju sa pripojenih teritorija i dodao da su već uspostavljeni lanci snabdijevanja.

Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!