Capital.ba

Prihodi od poreza veći za milijardu KM

04.10.2022. / 12:35

BANJALUKA – Prihodi od indirektnih poreza za osam mjeseci ove godine iznosili su sedam milijardi i 350 miliona KM i veći su za milijardu i 194 miliona KM ili 19,40 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH.

uio

FOTO: Agencije

U septembru je prikupljeno 913 miliona KM indirektnih poreza, što je za 121 milion KM više u odnosu na septembar prošle godine, navodi se u saopštenju.

Nakon što je UIO privredi vratila milijardu i 540 miliona KM po osnovu povrata PDV-a, neto prikupljeni prihodi koji su otišli u raspodjelu korisnicima za osam mjeseci iznosili su pet milijardi i 810 miliona KM i veći su za 758 miliona KM u odnosu na prihode koje su sa Jedinstvenog računa korisnici dobili za isti period 2021. godine.

Za finansiranje državnih institucija u periodu januar-septembar raspoređen je iznos od 647 miliona KM.

Federaciji BiH u devet mjeseci 2022. godine raspoređene su tri milijarde i 173 miliona KM, Republici Srpskoj milijardu i 770 miliona KM i Brčko distriktu 177 miliona KM“, navodi se u saopštenju.

Po osnovu posebne putarine za izgradnju auto-puteva i izgradnju i rekonstrukciju drugih puteva, Federacija BiH je dobila dodatnih 156 miliona KM, Republika Srpska 103 miliona KM i Distrikt Brčko 5,3 miliona KM.

Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!