Capital.ba

H&M razmatra uvođenje naplate kod povrata odjeće kupljene online

03.10.2022. / 11:11

STOKHOLM – Švedska trgovina modne odjeće Hennes & Mauritz (H&M) razmatra naplatu povrata robe kupljene putem interneta kao jednu od mjera za smanjenje rastućih troškova.

prvi maj pirot

Ilustracija, Foto: Pixabay

Kompanija ovih dana isprobava uvođenje naknade u Norveškoj i Ujedinjenom Kraljevstvu, prihvaćajući tako mjeru kojoj su se okrenuli i konkurenti, rekla je glavna izvršna direktorica Helena Helmersson.

“Testiramo to kao moguću mjeru koju bi mogli preduzeti, a sve će ovisiti o tome kako kupci reagiraju”, istaknula je u intervjuu u četvrtak.

H&M želi smanjiti troškove kako bi se uspješnije borio s povećanim cijenama sirovina i prijevoza nakon razočaravajućeg tromjesečnog izvješća zbog kojeg je cijena dionice pala blizu 18-godišnjeg minimuma.

S pozitivnije strane, Helmersson je kazala kako je inflacija transporta i nekih sirovina, poput pamuka, možda dosegla vrhunac – iako bi se zbog valutnih učinaka rast cijena mogao zadržati i sljedeći kvartal.

“Još uvijek je dosta neizvjesnosti, ali čini se da je dosegla vrhunac i da se stanje polako, ali sigurno smiruje. Najveći faktor koji će uticati na budućnost je kurs dolara”, zaključila je Helmersson. Bloomberg Adria

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!