Capital.ba

Svjetska banka daje Ukrajini dodatnih 530 miliona dolara pomoći

01.10.2022. / 14:35

VAŠINGTON – Svjetska banka (SB) je saopštila da će obezbijediti dodatnih 530 miliona dolara podrške Ukrajini, čime će ukupna pomoć te finansijske institucije dostići 13 milijardi USD.

FOTO: Pixabay

„Pomoć su podržale Velika Britanija sa 500 miliona dolara i Danska sa 30 miliona“, navodi se u saopštenju Svjetske banke, prenosi Mina.

Dodaje se da je od ukupne pomoći Ukrajini od 13 milijardi dolara, do sada potpuno isplaćeno 11 milijardi.

„Najnovija analiza SB predviđa da će ukupni troškovi rekonstrukcije i oporavka Ukrajine u naredne tri godine biti veći od 100 milijardi dolara“, kazao je regionalni direktor SB za istočnu Evropu, Arup Banerji. Biznis.rs

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Svjetska banka daje Ukrajini dodatnih 530 miliona dolara pomoći

    1. Stvarno

      Čuj pomoći, koja banka daje toliko para zarad pomoći? Ukrajina je prodana zemlja, vjerovatno je evropa kupila sebi oranicu za dž.

    2. Ratko

      Ako se pomoć može nazvati neki kredit sa bolesno visokom kamatom ili za zamjenu za dio te države onda je to u redu samo mislim da će na kraju doći na naplatu sva ova pomoć i možda će tada da se kaju što Rusija nije zauzela cijelu Ukrajinu, ako to na kraju ne bude jer vjerujem da tada ne bi bilo obaveze da vraćaju sav taj dug….