Capital.ba

Sve više Austrijanaca traži dodatni posao

22.09.2022. / 13:40

BEČ – U Austriji sve je više ljudi koji rade dva posla, jer jedna plata više nije dovoljna za pokrivanje svih mjesečnih troškova života.

FOTO: Pixabay

Za sve veći broj Austrijanaca slobodan vikend poslije petodnevne radne nedjelje, predstavlja prelazak na dodatni posao, kao što je rad u ugostiteljstvu ili slično.

U pokrajini Štajerskoj zabilježen je rast od čak 400 odsto upita za manje, dodatne poslove.

Jedan 53-ogodišnji Austrijanac, koji je želio da bude anoniman, kaže da ne može da živi od plate, i da mu je potreban svaki dodatni cent za plaćanje troškova života.

On ima trenutno dva posla, jer plata od glavnog posla nije dovoljna za život.

Proteklog mjeseca plata mu je “trajala” do 24. u mjesecu, a potom su novčanik i frižider bili prazni. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!