Capital.ba

Ministar Podžić za svoje goste priprema najskuplji meni

19.09.2022. / 15:09

BANJALUKA –  Ministar odbrane BiH Sifet Podžić mijenja Pravilnik o korišćenju reprezentacije u ovom ministarstvu kako bi sebi i svojim gostima obezbjedio najbolje obroke i pića.

FOTO: Agencije

Tako je onima koji ručaju ili večeraju sa Podžićem omogućen meni koji košta do 90 maraka po osobi.

Ručak ili večera koje priređuje ministar, zamjenici ministra, načelnik Zajedničkog štaba OS BiH sadrži predjelo, glavno jelo, desert, te alkoholna pića“, stoji u pravilniku koji je u fazi usaglašavanja.

Ostali nižerangirani zaposleni u ovom ministarstvu takođe svoje zvanice mogu da počaste istim redom kao i ministar, s tim da moraju da se uklope u manje budžete.

Tako na primjer sekretar ministarstva, zamjenici načelnika i vojno diplomatski predstavnici BiH u inostranstvu imaju na raspolaganju 70 maraka po osobi za ručak ili večeru koju oni organizuju.

Pripadnici ministarstva i oružanih snaga BiH koji organizuju druženja vezana za implementaciju međunarodnih obaveza BiH na raspolaganju imaju 65 maraka, a komadanti brigade 55 maraka po osobi.

Najmanje novca za dobar obrok odobreno je komandantima pukova koji za predjelo, glavno jelo i dezert uz piće mogu da računaju na 50 maraka po osobi.

Inače, prema pravilniku iz 2014. godine Ministarstvu odbrane je po osnovu reprezentacije odobreno 300.000 maraka.

CAPITAL: D. T.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!