Capital.ba

Vojvodina za navodnjavanje oranica daje 9,3 miliona evra

18.08.2022. / 8:40

NOVI SAD – Pokrajinska vlada obezbjedila je rebalansom budžeta 1,1 milijardi dinara /oko 9,3 miliona evra/ za stvaranje tehničkih mogućnosti koje će omogućiti navodnjavanje više od 20.000 hektara vojvođanskih oranica.

FOTO: Agencije

Istovremeno, za rekonstrukciju starog objekata “Kamenice 1” u zdravstvenom kompleksu Instituta u Sremskoj Kamenici, nabavku linearnog akceleratora za Institut za onkologiju, kao i za nabavku opreme za zdravstvene ustanove u Vojvodini obezbjeđeno je 1,3 milijarde dinara /oko 11 miliona evra/.

U saopštenju sa današnje sjednice Pokrajinske vlade naglašava se da ove godine neće biti zaduživanja kod Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ u iznosu od 450 miliona dinara /3,8 miliona evra/ iako je to prvobitno bilo predviđeno.

Zaduženje kod EBRD-a bilo je predviđeno za projekte unapređenja energetske efikasnosti u objektima javne namjene u Vojvodini.

Ocijenjeno je da finansijski potencijal pokrajinskog budžeta omogućava da se realizacija projekta energetske efikasnosti započne iz sopstvenih sredstava.

Vojvođanska vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Prijedlog odluke o rebalansu budžeta Vojvodine za ovu godinu.

Poslije rebalansa, pokrajinski budžet iznosi 95,16 milijardi dinara /oko 811 miliona evra/ što je povećanje od 5,96 milijardi dinara /oko 51 milion evra/, odnosno 6,68 odsto.

Prijedlog odluke o rebalansu budžeta naći će se na dnevnom redu prve naredne sjednice Skupštine Vojvodine.  Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!