Capital.ba

Cijena gasa dostigla 2.600 dolara

17.08.2022. / 12:00

LONDON – Cijena septembarskih fjučersa na londonskoj berzi ICE dostigla je 2.627 USD za hiljadu kubnih metara. U odnosu na 15. avgust, cijena je porasla za 9 odsto.

gas

Foto: Nezavisne novine

Od početka avgusta prosječna cijena se kretala oko 2.100 USD, dok se u julu gasom trgovalo u prosjeku za 1.764 USD za hiljadu kubnih metara.

Kompanija Gazprom je na svom telegram kanalu upozorila da bi cijena gasa u Evropi na zimu mogla da bude i znatno veća.

“Prema konzervativnim procijenama, ako se trend nastavi, cijene će zimi premašiti 4.000 USD za 1.000 kubnih metara”, smatraju u Gazpromu.

Najveća cijena gasa u Evropi zabilježena je 7. marta 2022. godine, kada je u nekom trenutku iznosila 3.898 USD za aprilske fjučerse.

Glas Srpske

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!