Capital.ba

Stanivuković: Spremamo se za najgoru situaciju

16.08.2022. / 14:34

BANJALUKA – Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je danas kako se grad sprema za “najgore” kada je u pitanju spor između “DEPOT-a” i “Čistoće”, a to je da se prestane sa odlaganjem smeća na regionalnoj deponiji u Ramićima.

FOTO:Vedran Ševčuk/Grad Banjaluka

On kaže kako situacija oko deponije nije samo problem Banjaluke već svih lokalnih zajednica, koje na toj lokaciji odlažu otpad.

Treba zadržati hladnu glavu i ne obustavljati mogućnost da “Čistoća” odlaže otpad na deponiju, jer to ne pravi problem “Čistoći”, već Banjaluci i njenim građanima. Smatram da dok traju pravne borbe “DEPOT” mora nesmetano da radi i da “Čistoća” odvozi smeće, bez obzira da li se radi o sudskim sporovima ili dugovima, koje neko prema onom drugom ima” kazao je Stanivuković koji je prvi put nakon mjesec dana odlučio da progovori o ovom problemu.

Naglasio je da bilo koji drugi postupak dovodi Banjaluku do ekološke katastrofe, jer kako je naglasio, Banjaluka samo tu može da odvozi smeće.

Rekao je da će se Grad Banjaluka pripremati i za najgoru situaciju, a to je da “Čistoća” od 15. septembra neće biti u mogućnosti da odlaže otpad u Ramićima. Nije rekao na koji način će Grad to uraditi.

Smatra da se iza cijele situaciji krije politička pozadina, te da je u igri kapital.

Prvo ide kapital, a iza kapitala su uvijek politički interesi, a najveća smetnja tim interesima je nova gradska administracija u Banjaluci”, naveo je on.

Naime, kako je CAPITAL ranije pisao “Čistoća” je nedavno pozvala upravu “DEPOT-a” da ih bez odlaganja uvede u posjed nekretnina, koje prema dosadašnjim sudskim presudama pripadaju njima.

Ubrzo nakon toga uprava “DEPOT-a” je ovom preduzeću poslala obavijest o otkazu ugovora o odlaganju otpada koje “Čistoća” prikuplja u Banjaluci. Ukoliko se otkazivanje ugovora sprovede u djelo “Čistoća” od 15. septembra neće moći u Ramićima odlagati otpad.

CAPITAL: V. P.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Stanivuković: Spremamo se za najgoru situaciju

    1. Goran

      Imamo novu gradsku administraciju? Super. Stara je imala revizorski tim koji se raspao prije nego je počeo raditi. Imala je i fotografa i gradskog menadžera. A spomenuta rečenica ga je najbolje opisivala: “Prvo ide kapital, a iza kapitala su uvijek politički interesi”.

      • debeli guzovi

        nestrucni neradnicki samoreklamerski tim zvani revizorski tim