Capital.ba

Na Ravnoj planini ne mogu naći kuhara ni za platu od 4.500 KM

13.08.2022. / 9:50

PALE – Na Ravnoj planini u blizini Sarajeva vlasnik poslovnog kompleksa Veljko Golijanin nudi platu od 4.500 KM za kvalifikovanog kuhara koji bi radio u njihovom objektu. No, nemoguće ga je naći.

FOTO: Pixabay

Kako je zabilježila ekipa Nove BH, koja ga je posjetila, da bi kvaliteta hrane na Ravnoj planini bila još bolja, ovdje su se dali u potragu za iskusnim profesionalnim glavnim kuharom restorana.

Raspisali su oglas u kojem mu nude početnu platu 4,500 KM. Ni nakon 20 dana niko ozbiljan se nije javio.

Bilo je 10-ak kandidata do sada na razgovoru, ali… Još mi vodimo te razgovore, vjerovatno ćemo nekoga naći“, rekao je vlasnik Ski-centra Ravna planina Veljko Golijanin.

Iako nude dobre uslove, na ovoj planini imaju probleme naći i konobare zbog toga su uveli nove opcije – samoposluživanje.

Ovdje bi trebalo da radi četiri ili pet konobara. Nemamo ih. Zbog toga smo prisiljeni da uvedemo ovu uslugu samoposluživanja.To je nešto što je prepisano iz Europe“, dodao je Golijanin.   Agencije

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!