Capital.ba

Banke u Srbiji neće poskupljivati naknade narednih godinu dana

11.08.2022. / 16:00

BEOGRAD – Banke u Srbiji u narednih godinu dana neće podizati naknade i provizije, izjavila je danas guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković.

mikrokreditne organizacije

Foto: Capital

Ona je na konferenciji za novinare potvrdila da su se tom odlukom saglasile sve banke u Srbiji.

“Banke koje su podizale svoje naknade i provizije od 1. januara 2021. godine do danas prihvatile su da godinu dana, počev od 1. septembra, te provizije i naknade naplaćuju uz umanjenje od 30%, ali ne ispod visine koja je važila pre povećanja”, rekla je Tabaković.

Izvršni odbor NBS danas je, kako je navela, usvojio i odluku o platnom računu sa osnovnim platnim uslugama.

“Građanima će trošak biti 150 dinara mesečno za održavanje osnovnog dinarskog tekućeg računa, besplatno će moći da podižu gotovinu sa šaltera i bankomata svoje banke, a imaće besplatno i debitnu karticu”,  kazala je Tabaković.

U okviru tog paketa biće i mobilno i elektronsko bankarstvo i neograničen broj transakcija QR kodom na prodajnim mestima.

Banke koje naplaćuju naloge putem mobilnog i elektronskog bankarstva, obračunavaće popust od 30% u odnosu na visinu tih naknada i provizija.

Agencije

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!