Capital.ba

Rasvjeta na javnim zdanjima u Kelnu se gasi u 23.00

11.08.2022. / 9:30

KELN – Vlasti njemačkog grada Kelna odlučile su da se zbog krize u snabdjevanju energentima izazvane ratom u Ukrajini ove nedjelje rasvjeta javnih zgrada, uključujući i poznatu turističku atrakciju – kelnsku katedralu, gasi u 23 sata.

rasvjeta

FOTO: Pixabay

Gradsko vijeće Kelna je saopštilo da je katedrala jedan od 130 objekata koji su do sada cijele noći bili osvijetljeni sa više od 1.000 reflektora, a sad će zbog štednje energije gasiti reflektore.

Ostali objekti uključuju istorijsku gradsku skupštinu i stubove oko stadiona fudbalskog kluba Keln, prenijeli su nemački mediji.

Njemačka kompanija E.ON, najveći evropski operater energetskih mreža, saopštila je da je smanjila vreijdnost svog udjela u gasovodu Sjeverni tok 1 za oko 700 miliona evra (715 miliona dolara) zbog „pojačane neizvjesnost” u vezi sa uticajima rusko-ukrajinskog rata.

Kompanija je u martu objavila da njen udio od 15,5 odsto, koji indirektno drži preko svog penzionog fonda u Sjevernom toku 1, ima knjigovodstvenu vrijednost od 1,2 milijarde evra, što znači da je vrijednost tog udjela srezala za 58 odsto, prenosi Rojters.   Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!