Capital.ba

Advokat Stevanović ugasio firmu zbog koje je trebao biti „kidnapovan“

08.08.2022. / 12:27

BIJELJINA – Preduzeće “Shop&Go” iz Bijeljine čija je vlasnica Diana Jović Cvetinović hapšena zbog sumnje da je planirala otmicu advokata Miloša Stevanovića ovih dana biće izbrisano iz sudskog registra, jer je Okružni sud u Bijeljini okončao stečajni postupak, saznaje portal CAPITAL

Shop&Go

FOTO: Agencije

Stevanović je 2018. godine preko svoje firme “Standard grupa” za milion maraka trebao da kupi ovu firmu koja je imala lanac maloprodajnih trgovina u Bijeljini.

Međutim, dao je samo pola para, a zatim odustao jer je, kako je tvrdio, Cvetinovićeva lažirala sliku o stanju ovog biznisa.

Ona ga je zbog toga javno prozivala i optuživala za prevaru, da bi u oktobru prošle godine bila uhapšena zbog sumnje da je sa još dvije osobe navodno planirala njegovu otmicu, a kao motiv se spominje upravo ovaj dug.

Stevanović se nikada nije upisao kao vlasnik preduzeća, a potrudio se i da ga ugasi.

Kao jedan od povjerilaca on je uplatio avans i podnio zahtjev za otvaranje stečaja, koji je otvoren nekoliko mjeseci prije Cvetinovićkinog hapšenja.

Prije toga njih dvoje bili su u dobrim poslovnim odnosima jer je “Standard Grupa” vodila knjige za firmu “Shop&Go”.

U rješenju bijeljinskog suda se navodi kako su povjerioci prijavili potraživanja od 752.000 maraka, od kojih je priznato 617.365, dok je ostatak osporen.

Odmah na početku smo prodali i unovčili kioske, kao i nešto robe što je u njima bilo. Na kraju je ostvaren prihod iznosi 43.642 KM”, kazala je za CAPITAL stečajni upravnik Biljana Cacanović.

Inače, kada se odbiju troškovi stečajnog postupka za glavnu diobu je bilo preostalo 15.314 maraka, što znači da su povjerioci uspjeli da naplate tek 2,5 odsto svojih potraživanja.

CAPITAL: D. Tovilović

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!