Capital.ba

Bitcoin jači za tri odsto, Ethereum ga prati

08.08.2022. / 9:30

NJUJORK – Kriptovalute su i ovog vikenda nastavile trend oporavka, a najveći među njima, Bitcoin, ponedjeljak je dočekao sa vrijednošću od 23.760 dolara i ostvario rast od preko tri odsto.

FOTO: Pixaby

Prethodnog vikenda Bitcoin je imao jedan nagli “trzaj”, pa je za trenutak vrijedio 24.658 dolara, nakon čega je naglo i pao za oko 2,5 odsto.

Ethereum je krenuo za njim i ojačao takođe za oko tri odsto pa ovog jutra vrijedi oko 1.734 dolara (prošle sedmice je bio 1.673 dolara), a TetherUS “vrti” se oko svoje stare vrijednosti.

Ethereum je prošlog mjeseca bilježio veliki rast, čak za 70 odsto, što je, uz Bitcoin, dalo optimizma u stabilizaciju kriptotržišta.

Avalanche, Solana, Flow i Chainlink su proteklog vikenda najviše rasli i to oko osam do deset odsto.

Miljenik najbogatijeg Zemljanina Ilona Maska, Dogecoin, nakon njegovih problema sa Twitterom, više nije među prvih deset najpopularnijih kriptovaluta, ali njegova vrijednosti i dalje se drži, pa čak i raste za oko tri odsto, pa je nakon 0,0687 dolara, koliko je vrijedio prošlog ponedjeljka, njegova cijena danas  0,07075 dolara.

Opšti utisak je da se nakon ovogodišnje histerije i strmoglavog pada vrijednosti, kriptotržište smirilo i ponovo postalo poligon na kojem sada vrijedi ulagati.

Trend oporavka Bitcoina u julu je iznosio čak 27 odsto u odnosu na jun, kada je padao ispod 20.000 dolara.

Tada je na sve strane prognozirano da kriptotržište ide u propast, a kriza je progutala milijarde dolara vrijednosti digitalnih novčića.

Bitcoin je još uvijek veoma daleko u odnosu na rekordnu vrijednost od 69.000 koliko je koštao u novembru 2021. godine, ali kako je cijeli svijet u krizi, jasno je da ni kriptovalute ne mogu biti imune na sve što se događa.

CAPITAL: A. P.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!