Capital.ba

Raspisan tender za bolnicu u Trebinju „težak“ 128 miliona KM

01.07.2022. / 15:03

BANJALUKA – Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske raspisalo je danas tender za projektovanje, izgradnju i opremanje bolnice u Trebinju, a procijenjena vrijednost nabavke iznosi 128,5 miliona KM sa PDV-om.

nova bolnica trebinje

Foto: RTRS

Bolnica će se graditi po principu „ključ u ruke“, a zainteresovane firme ponude mogu dostavaljati do 15. avgusta.

Vlada Srpske radove planira platiti u najmanje 48 jednakih mjesečnih rata, a tenderom se traže fiksne cijene, odnosno one se neće moći mijenjati tokom perioda važenja ugovora.

Od ponuđača se, osim iskustva u gradnji bolnica, klinika, instituta ili drugih objekata visokogradnje, traži i da su u zadnje tri godine imali barem jedan ugovor vrijedan 40 miliona KM bez PDV-a, da su u zadnje tri godine izveli makar jedan objekat površine 15.000 kvadrata u ovoj oblasti, da imaju najmanje dva građevinska inženjera sa iskustvom na pozicijama rukovodilaca projekta i sa iskustvom u izvođenju ovakvih projekata.

Pri odabiru najpovoljnije ponude najviše će se gledati cijena, ali će ocjena ponude zavisiti i od roka završetka radova, načina plaćanja i garancije na izvedene radove.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić rekao je ranije da će gradnja nove bolnice u Trebinju početi u septembru. Bolnica će imati 223 kreveta, dijagnostički blok, poliklinički blok, stacionari i slično.

CAPITAL: M. Ljubojević

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Raspisan tender za bolnicu u Trebinju „težak“ 128 miliona KM

    1. mrga

      A hoće li Hercegov(an)ci onda prestati masovno da dolaze u Banjaluku, kao što su ovi iz Glamoča nekada radili? Od hercegovačkog akcenta se gradom ne može proći, sunce ti.

      • Maja

        Ne dolaze Hercegovci u Banjalucku bolnicu.
        Samo je jedan UKC . Kad napravite UKC u Trebinju onda nece dolaziti u UKC Banjaluka.

        Zasto ti smeta Hercegovacki akcenat u Banjaluci a nesmetajuti pare iz HET a iz RiTeGacko…

    2. Goran

      Opet nova investicija finansirana zaduživanjem. Izbori su skupi.

    3. Goran

      Interesantno kako pred izbore kreće masa investicija finansirana zaduživanjem. Izbori su skupi.