Capital.ba

Predloženo povećanje plate za 100 KM u više sektora

23.06.2022. / 14:15

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske utvrdila je danas Prijedlog zakona o platama zaposlenih u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Srpske, te Prijedlog zakona o platama zaposlenih u javnim službama Republike Srpske, oba po hitnom postupku, kojima se platni koeficijenti uvećavaju u određenom procentu, i to tako da svi zaposleni ostvare uvećanje plate od 100 KM.

FOTO: Vlada RS

Razlog za donošenje ovih zakona je uvećanje platnih koeficijenata za zaposlene u javnim ustanovama u oblasti zdravstva i javnim službama Republike Srpske s ciljem poboljšanja materijalnog položaja zaposlenih, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Ovi zakoni predstavljaju jednu od mjera Vlade Republike Srpske koje doprinose privrednom rastu i povećanju plata radnika, kao i poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja zaposlenih u javnim ustanovama u oblasti zdravstva.

Izmjene sadržane u zakonima u odnosu na Zakon o platama zaposlenih lica u javnim ustanovama u oblasti zdravstva i Zakona o platama zaposlenih u javnim službama Srpske odnose se na više od 50 odsto odredaba Zakona. Zato je predloženo donošenje novih zakona umjesto zakona o izmjenama i dopunama, s tim da su ostale odredbe zakona koji su na snazi identične odredbama predloženih zakona.    Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!