Capital.ba

Kriptotržište opet u crvenom

22.06.2022. / 14:53

NJUJORK – Nakon katastrofalnog vikenda u kojem su sve bitnije kriptovalute izgubile na vrijednosti, te kratkotrajnog oporavka u ponedjeljak, indeksi su danas opet redom u crvenom.

bitcoin

Foto: EPA

Navredniji digitalni novčić Bitcoin je u minusu gotovo tri odsto, a Ethereum pet procenata. TheterUS drži se blago iznad nule.

Bitcoin je tokom vikenda pao na ispod 17.700 dolara, ali su tvitovi Ilona Maska malo oporavili tržište, pa se njegova vrijednost vratila preko te psihološke granice iznad 20.000 dolara, preciznije na 20.434 dolara, koliko je iznosio u trenutku pisanja ovog teksta.

Kriptotržište

FOTO: Printscreen

Vjeruje se da je katastrofa izbjegnuta jer je dio brokera mislio da će padom ispod 20.000 dolara doći do poplave kratkoročnih naloga za prodaju u nadi za zaradom na padajućoj cijeni.

Bitcoin je, kao referentni pokazatelj stanja tržišta kriptovaluda, popustio i izgubio preko dvije trećine vrijednosti od kada su svjetske centralne banke krenule podizati kamatne stope boreći se sa inflacijom. Za njim su popadale i ostale kriptovalute.

CAPITAL: A. Pisarević

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!