Capital.ba

Dragan Stanković imenovan za direktora RUGIP-a

25.05.2022. / 11:16

BANJALUKA Republičkom upravom za geodetske i imovinsko pravne – poslove (RUGIP) u narednih pet godina rukovodiće Dragan Stanković.

dragan stanković

Foto: RUGIP

Stanković je rješenjem Vlade RS od polovine ovog mjeseca imenovan za direktora, nakon što je na nedavno sprovedenom konkursu ocijenjen kao najbolji kandidat.

Sin Budimira Stankovića, je godinama bio pomoćnik direktora za ekonomsko – finansijske poslove u RUGIP-u, a u januaru ove godine je imenovan za v.d. direktora Uprave, nakon što je Bosiljka Predragović podnijela ostavku.

CAPITAL: M. Č. Lj.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Dragan Stanković imenovan za direktora RUGIP-a

    1. prestolonaslijednik

      Citiram par članova Zakona o spriječavanju sukoba interesa u organima vlasit Republike Srpske objavljena u Službenom glasniku Republike Srpske br 73/08 i 52/14

      “Član 2 – definicija
      1) sukob interesa postoji u situacijama u kojima izabrani predstavnik, nosilac izvršne funkcije ili savjetnik ima privatni interes koji je takav da može uticati, ili izgleda da može uticati, na nepristrasno i objektivno vršenje njegove dužnosti.
      2) Privatni interes izabranog predstavnika, nosioca izvršne funkcije ili savjetnika uključuje bilo koju prednost za njega ili njegovu porodicu i druga lica ili organizacije sa kojima je on imao ili ima poslovne, političke i druge veze.”

      “Član 13 – Organ za sprovođenje Zakona
      1) Postupak za utvrđivanje sukoba interesa sprovodi Komisija, kao nezavisni organ.
      2) Komisiju obrazuje Narodna skupština Republike”

      “Član 16. Postupak pred komisijom
      1) Komisija pokreće postpuak za utvrđivanje postojanja sukoba interesa, po vlastitoj incijativi ili na inicijativu nekog fizičkog ili pravnog lica, koju ocijeni osnovanom.”

      Prijedlog za redakciju Capital.ba – ako sumnjate na sukob interesa, možete uraditi u skladu sa članom 13 navedenog zakona.

      Ukoliko ne sumnjate u sukob interesa, onda nemojte selektivno objavljivati ko je imenovan za javnu funkciju, nego objavite tekst sa slikom za sva lica koja su imenovana na javne funkcije, sa njihovim rodbinskim vezama, koja se gotovo svakodnevno imenuju na neku javnu funkciju.