Capital.ba

Počela sa radom aplikacija za praćenje cijena goriva u Srpskoj

20.05.2022. / 13:14

BANJALUKA – ​Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske pustilo je danas u rad besplatnu mobilnu aplikaciju za praćenje maloprodajnih cijena nafte i naftnih derivata na benzinskim pumpnim stanicama u RS, saopšteno je iz ovog ministarstva.

aplikacija za praćenje cijena goriva

Foto: Pixabay, Capital

Zahvaljujući aplikaciji, koja se može preuzeti u Google Play prodavnici (http://skr.rs/zMpH), građani u realnom vremenu mogu da prate cijene goriva na više od 400 benzinskih pumpnih stanica širom Republike Srpske.

„Ministarstvo trgovine i turizma na ovaj način potrošačima u RS omogućava da na transparentan način budu informisani o trenutnim cijenama goriva na benzinskim pumpnim stanicama, njihovoj snabdjevenosti i ponudi, što će doprinijeti dodatnom poboljšanju prava potrošača kada je u pitanju kupovina ovog izuzetno značajnog energenta“, navedeno je u saopštenju.

U aplikaciju su, uz svaku benzinsku pumpu, uneseni osnovni kontakt podaci, kao i podaci o lokaciji, asortimanu i radnom vremenu.

Aplikacija, takođe, ima mogućnost sortiranja derivata prema tipu, cijeni, ali i geolokaciji, na osnovu trenutne lokacije mobilnog telefona.

Iz ministarstva su naveli da su u prvim sedmicama moguće manje modifikacije na aplikaciji, u zavisnosti od toga kako će se ona ponašati nakon velikog broja preuzimanja.

Podsjećamo, Vladi RS je za uspostavljanje ove aplikacije trebalo više od dvije godine, o čemu je CAPITAL pisao u tesktu Vlada Srpske nije sposobna dvije godine napraviti aplikaciju za praćenje cijena goriva.

 

CAPITAL: M. Č. Lj.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Počela sa radom aplikacija za praćenje cijena goriva u Srpskoj

    1. Stručnjak

      Mogu li cijenjeni novinari Capitala da dodju do informacije koliko je plaćena ova aplikacija prointeru i da li je izrada aplikacije išla kroz proceduru javne nabavke ili je pogodjena u četiri oka?

    2. Siml

      Aplikacija ne može da se instalira na novije Samsung uređaje.

      • Pero

        Napravio ProInter, valjda ti to sve govori! :)

        I onda se ljudi čude odakle toliki iznosi ugovora a oni to rade po više puta.