Capital.ba

Uspostavljena direktna linija Hurgada – Banjaluka – Hurgada

20.05.2022. / 12:44

BANJALUKA – Direktna linija Hurgada-Banjaluka-Hurgada egipatske avio-kompanije “Er-Kairo” uspostavljena je danas na banjalučkom Aerodromu.

hurgada - banjaluka

Foto: Srna

Na ovoj relaciji avion će saobraćati dva puta sedmično – utorkom i petkom.

Generalni direktor Aerodroma Banjaluka Milan Račić rekao je da je ova avio-linija još jedan uspješan projekat ovog preduzeća, te da će značajno doprinijeti razvoju Republike Srpske.

“Do kraja godine očekujemo još najmanje dvije nove destinacije, što će doprinijeti značajnom oživljavanju našeg aerodroma i korištenju njegovog potencijala”, rekao je Račić.

On očekuje da linija do Egipta bude uspostavljena tokom cijele godine, jer postoje potencijali za putovanje putnika ka toj zemlji i u zimskom periodu.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je da će resorno ministarstvo uložiti sve napore da se u narednom periodu uspostavi još sličnih linija.

“Nemoguće je razvijati turizam, ali ni trgovinu, ukoliko nismo povezani auto-putevima, cestama ili aerodromima”, rekla je Gašićeva.

Prve putnike koji su iz Banjaluke avionom otputovali ka Hurgadi ispratio je i ambasador Egipta u BiH Jaser Sorur, koji je izrazio nadu da će putnika na ovoj liniji biti sve više.

On je istakao da je turizam jedan od važnijih sektora koji utiče na privredni i ekonomski razvoj zemlje, te kojem treba posvetiti pažnju u narednom period.

“Današnji let je prvi korak na uspostavljanju saradnje na čijem ćemo razvoju raditi u narednom periodu”, rekao je Sorur. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!