Capital.ba

Od 1. juna minimalna plata u RS 650 KM

19.05.2022. / 15:12

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske utvrdila je danas da će od 1. juna minimalna plata u Republici Srpskoj iznositi 650 KM, rekla je ministar finansija Zora Vidović.


Vidovićeva je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekla da je Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite izašlo danas na sjednicu Vladu sa prijedlogom o iznosu minimalne plate s obzirom da Ekonomsko-socijalni savjet nije uspio da se dogovori.

“Mi smo utvrdili da od 1. juna minimalna plata u Republici Srpskoj iznosi 650 KM”, istakla je Vidovićeva.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Od 1. juna minimalna plata u RS 650 KM

    1. Ratko

      Sve je ovo super, ja lično smatram da plate ne bi trebale biti ispod 1000KM kako bi se živilo normalno, ništa posebno, ali moglo bi se…ali, kako da se zarade ove plate??? Nedavno su uveli obavezni topli obrok i tarifu za taj topli obrok i sve to lijepo oporezovali tj. to je bilo još jedno i to najveće do sada povećanje plata bez bilo kakvih ustupaka naše vlasti…a zatim sada ovo, plata će u suštini minimalno biti oko 830KM, a ne 650…dio koji se naziva topli obrok i koji oporezuju kao i ostali dio plate se ne naziva plata???

      • Ratko

        Još da dodam, sve ovo će da pokorene nova poskupljenja, a to znači da za radnike ostaje skoro pa isto, ali za vlastodršce i nije baš tako, puno je veće punjenje kase, a gdje će da troše to oni znaju…