Capital.ba

Nudi 950 evra za tri sata posla, a nema kandidata

19.05.2022. / 11:13

BEČ – Uprkos primamljivoj finansijskoj ponudi, za posao pedijatara u Štajerskoj niko nije zainteresovan.

ljekari-medicinari.png

Foto: Agencije

Već godina ugostiteljski sektor očajnički vapi za kvalifikovanim kadrovima, a sada se to počelo događati i medicinskom sektoru.

Čak ni primamljiva finansijska ponuda od 950 evra za tri sata posla tokom vikenda nije privukla niti jednog pedijatra da prihvati posao u Štajerskoj.

“Nudimo po 950 evra za trosatno dežurstvo subotom i nedjeljom, od 9 do 12 sati. Pa me zanima šta se događa. Očito nam jednostavno ide predobro”, kaže medicinski direktor “Health Care Styria′” Klaus Pesenbaher.

Reformu hitne pedijatrijske službe nisu svi ljekari dobro prihvatili. Stari model je postupeno ukinut krajem marta, a novi se bori s velikim početnim problemima jer vikend-služba nije mogla biti u potpunosti popunjena u prvih nekoliko sedmica.

“Do sada imamo samo jednog penzionisanog pedijatra koji preuzima dežurstvo, ali naravno ne svaki vikend. Jednostavno još nismo uspjeli zaposliti dovoljno pedijatara za to. Mnogi se jednostavno osjećaju preopterećeno i ne žele raditi i vikendom”, rekao je Pesenbaher.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!