Capital.ba

Digitalna konferencija “D Days” 16. i 17. juna u Bečićima

17.05.2022. / 12:32

BEČIĆI – Tema druge regionalna digitalna konferencije “D Days” pod nazivom “Digitalizacija zemalja JIE – ‘One way ticket'”, koja će se održati 16. i 17. juna u hotelu “Mediteran” u Bečićima, biće digitalizacija i inovacije u svim sferama poslovanja javnog i privatnog sektora.

FOTO: DDAYS/PROM

“D Days” je po svom konceptu poslovna konferencija o digitalizaciji, jer se na njoj prije svega privrednicima, poslodavcima, zaposlenim u javnom sektoru i drugima ukazuje kako digitalna transformacija nije prolazna moda, niti jednokratni projekat u poslovanju, već trajno promišljanje o novim poslovnim modelima.

Uprovo zbog toga jedan od ciljeva konferencije je da se pričama o uspješnim procesima digitalne transformacije iz čitavog regiona ohrabre menadžeri u javnom sektoru i preduzetnici da uvedu nove organizacione modele koje tehnologija omogućava i time preokrenu dosadašnje trendove.

Inovacije u fokusu konferencije

U fokusu konferencije će biti povećanje produktivnosti kompanija uvođenjem inovacija, digitalizacija javne uprave, finansijski i tehnički oblici podrške procesima digitalizacije, fintech – unapređenje platformi za on line plaćanje, preduzetnička infrastruktura za inovacione kompanije, blockchain, sybersecurity i dr.

Konferencija je namijenjena top i srednjem nivou menadžmenta javnih i privatnih preduzeća, javne uprave, opština i gradova, međunarodnih i nevladinih organizacija, finansijskih institucija, obrazovnih institucija, IT kompanija, inovativnih kompanija, medija i dr. Na konferenciju će biti pozvani učesnici iz BiH i cijelog regiona JIE.

Po čemu se to ova konferencija razlikuje od drugih sličnih događaja pojašnjavaju organizatori iz banjalučke agencije “BAM Consulta”.

– Ono po čemu je specifičan “D Days” je da i pored činjenice da je u pitanju konferencija koja se bavi digitalizacijom njen fokus je na pristupu “problem-rješenje”. To znači da “D Days” nije konferencija gdje će se pričati isključivo o tehničkim pojedinostima pojedinih softvera i tehnologija, već o konkretnim problemima u svakodnevnom poslovanju i rješenjima koje digitalizacija poslovanja omogućava – pojašnjava Rade Šegrt, direktor BAM Consulta.

Kako kaže, upravo iz tog razloga program konferencije je koncipiran tako da panele i predavanja koja će se odnositi na digitalizaciju mogu da prate privrednici, poslodavci ili predstavnici lokalnih zajednica koji nemaju velika specijalistička znanja o IT tehnologijama.

– To smo postigli tako jer ćemo iskustva čuti od učesnika konferencije koji su direktno uključeni u razne sfere digitalizacije u javnom i privatnom sektoru i mogu govoriti iz ličnog iskustva o problemima i benefitima koje donosi digitalizacija – pojašnjava Šegrt.

On je naveo da će tako, na primjer, od predstavnika EBRD iz BiH i Crne Gore biti prezentovani primjeri uspješno sprovedenih digitalizacija u preduzećima, biće predstavljen slučaj iz Hrvatske gdje su kompjuterske igrice i kompanije koje se bave njihovim kreiranjem promijenila čitavo okruženje u jednoj maloj lokalnoj zajednici, a takođe će iz prve ruke biti prezentovano kakvi su potencijali blokchain tehnologija i na koji način povećati sayber bezbjednost.

Ovogodišnji “D Days” institucionalno će podržati: Unija udruženja poslodavaca RS, Privredna komora FBiH, Bit Aliance – udruženje najvećih IT kompanija u BiH, Cortex ICT klaster za informacione tehnologije, inovacije, edukaciju, dizajn i tehnološkirazvoj Crne Gore, Vojvodina ICT klaster.

Više o temama i predavačima možete saznati na sajtu konferencije www.digitalnakonferencija.ba.

Predavači ztbog kojih vrijedi doći

Rade Šegrt, direktor agencije “BAM Consult”, koja organizuje konferenciju “DDays”, navodi da će na konferenciji učestvovati oko 30 vrhunskih predavača, među kojima su: Borislav Tadić, viši potpredsjednik Deutsche Telekoma, Ivan Ostojić, nekadašnji savjetnik za strateške poslovne modele McKinseya, a sada chief business officer u “Infobipu”.

Tu će biti i Džošua Bel, Senior IT security consultant u kompaniji “Telexiom”iz Berlina, lidera u IT konsalting uslugama, kao i Davorin Miljić, lead IT consultant, jedan od najzaslužnih ljudi za uspješnu digitalizaciju Univerziteta u Gracu.

Predavač će biti i Ivan Bjelajac, jedan od najuspješnih serijskih preduzetnika u Srbiji, vlasnik i direktor firme MVP Workshop, jedne od inovativnih globalno prepoznatih blockchain kompanija, koja je u posljednje vrijeme razvila novi inovativni model poslovanja koji se zasniva na investiranju u inovativne timove. Srpskainfo.com

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!