Capital.ba

Klinika kvalitetne zdravstvene usluge: Euromedic proslavio 25 godina postojanja

14.05.2022. / 9:08

BANJALUKA – Zdravstvena ustanova “Euromedic” iz Banjaluke koja već četvrt vijeka pruža kvalitetnu uslugu pacijentima proslavila je u petak 25 godina postojanja, a povodom ovog jubileja, osnivač i vlasnik “Euromedica” Velinka Milojević, kao najveći uspjeh firme istakla je kupovinu nove magnetne rezonanse.

Ona je objasnila kako klinika posjeduje kompletnu radiologiju, internu medicinu, gastroenterologiju i ORL. Istakla je da se radi o pregledima i dijagnostici, a za šta “Euromedic” ima ugovor sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Prema riječima vlasnice jednog od najstarijih privatnih specijalističkih centara u Banjaluci, danas se jako teško nositi sa konkurencijom, ali kako kaže Milojevićeva, ova ustanova jako dobro “pliva” u svemu tom obzirom da postoji 25 godina.

“Prvi smo bili 2004. godine i ponovo smo 2022. godine prvi sa novom magnetnom rezonansom. Euromedic je jedna stabilna firma koja uspješno posluje”, rekla je Milojevićeva ističući da je dobar kolektiv i saradnja među radnicima nešto zbog čega je veoma srećna i zadovoljna.

Kao i u svakom poslu, počeci su bili teški, ali sa dobrim radom i trudom “Euromedic” je izrastao u prepoznatljivu kompaniju koja trenutno ima 18 zaposlenih. Kolektiv čine ljekari, medicinske sestre i pomoćno osoblje.

“Mislim da pacijenti iz Banjaluke i šire regije znaju za Euromedic i za kvalitet rada. Naš veliki uspjeh je što radimo magnetnu rezonansu i radiologiju i isti dan dajemo nalaze. Kada pacijent dođe i istog dana dobije nalaz to je jedna velika prednost. Brzina je jako bitna i u toj brzini Euromedic je na prvom mjestu”, zaključila je vlasnica i osnivač specijalističkog centra.

Zaposleni vjeruju da je upravo mali, a kvalitetan kolektiv recept za uspjeh

Internista doktor Momir Golub koji je zaposlen u ovoj ustanovi već 13 godina objasnio je da se radi o jednoj maloj firmi u kojoj je sve posloženo .

On smatra da upravo zato sve funkcioniše mnogo bolje u “Euromedicu” nego u nekim velikim sistemima.

“Imamo dosta pacijenata. Koliko znam i najstarija smo firma u gradu koja se bavi medicinom”, rekao je Golub.

Podsjetio je da “Euromedic” dio poslova radi preko ugovorenih usluga sa Fondom zdravstvenog osiguranja, što znači da se ova zdravstvena ustanova može posjetiti na uputnicu.

“Imamo  i opciju za privatne preglede ako pacijenti ne žele da čekaju i žele pregled odmah”, dodao je Golub.

Inače, 25 godina postojanja firme obilježeno je svečano, a tom prilikom vlasnica je nagradila radni kolektiv prigodnim poklonima uz zahvalnost na podršci svim prijateljima i kolegama uz nadu da će se kompanija širiti.

“Euromedic” je počeo sa radom 1997. godine kao ambulanta opšte prakse sa ultrazvukom i laboratorijom.

Potom su ubrzo sa radom počele i druge specijalističke ambulante kao što su internistička, kardiološka, ginekološka, ortopedska i hirurška.

Kako se djelatnost u polju medicine vremenom proširivala, rasla je i potreba za medicinskim i nemedicinskim osobljem. Samim tim i za većim prostorom. Tako je 2000. godine djelatnost proširena i na novu lokaciju, ovaj put u vlastitom objektu u ulici Brace Potkonjaka 23 u Banjaluci.

PR

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!