Capital.ba

Otvoren Međunarodni sajam automobila u Beogradu

12.05.2022. / 11:25

BEOGRAD – Međunarodni sajam automobila, na kojem nastupa 210 izlagača, otvoren je danas u Beogradu.

Foto: Tanjug

Otvarajući manifestaciju, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je istakao da Srbija postaje sve značajnija na mapi svjetske automobilske industrije, jer su u njoj otvorili fabrike najpoznatiji globalni igrači poput “Teklasa”, “Brosea”, “Kontinentala” i drugih kompanija.

“Sve što se ugrađuje u automobile, gotovo svaki deo, se proizvodi u Srbiji – od brisača do elektronike. Po tome spadamo u izuzetno razvijene zemlje. Verujem da ćemo i ceo lanac proizvoddnje električnih automobila uspeti da napravimo u Srbiji”, rekao je Vučić.

On je, kako kaže, uvjeren da je budunost srpske auto-industrije svijetla i da će svaki sljedeći sajam biti bogatiji za modele proizvedene u Srbiji.

Sajam će trajati do 15. maja, a posjetioci će moći da vide između 120 i 140 različitih modela automobila.

Biće izloženo 48 novih modela, od kojih su 26 premijere, a 12 noviteti, kao i 25 potpuno električnih automobila.

Paralelno sa sajmom automobila, u Hali 4 Beogradskog sajma održava se 14. salon motocikala, kvadova i sličnih vozila koji je okupio 50 izlagača.

Oni će predstaviti tridesetak brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila iz te kategorije sa više od 80 modela.

Ljubitelji starih vozila u Hali 3 moći će da vide izložbu “oldtajmera”, a u okolnim manjim halama predstaviće se proizvođači dijelova i opreme. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!