Capital.ba

Sberbanka mijenja ime u Atos bank

06.05.2022. / 10:40

BANJALUKA – Sberbanka Banjaluka, čiji je vlasnik ove sedmice zvanično postala Nova banka, ubuduće bi trebalo da posluje pod poslovnim imenom „Atos bank“.

sberbank banjaluka

Foto: Sberbank

Prijedlog odluke o promjeni imena razmatraće Skupština akcionara Sberbanke na sjednici zakazanoj za 16. maj.

Na istoj sjednici biće razriješeni i članovi Nadzornog odbora banke i imenovani novi.

„S obzirom na to da su neposredno po pokretanju postupka restrukturiranja nad bankom, četiri od pet članova Nadzornog odbora podnijela ostavke, Skupština banke je utvrdila da Nadzorni odbor, u sastavu u kojem je imenovan na mandat koji ističe 22. oktobra 2022. godine, nema kvorum za rad i odlučivanje, te da je potrebno, bez odlaganja, obezbijediti funkcionalan i operativan NO i radi toga, razriješiti predsjednika i članove NO“, navedeno je u obrazloženju odluke.

U novi Nadzorni odbor trebalo bi da budu imenovani Sanjin Kosić, koji će biti predsjednik NO, Igor Jovičić, zamjenik predsjednika te članovi Bojan Baškot, Jovo Suđić i Andreja Popović.

Mandati članova Nadzornog odbora Banke počinju da teku danom prijema prethodnih saglasnosti Agencije za bankarstvo Republike Srpske za obavljanje pojedinačnih funkcija u Nadzornom odboru Banke i trajaće do 22. oktobra 2022. godine.

Podsjećamo, “Sberbanka”  je prodata početkom marta ove godine, nakon što je upravljanje nad njom preuzela Agencija za bankarstvo Republike Srpske, a u cilju zaštite deponenata i tržišta.

CAPITAL: M. Čigoja Ljubojević

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Sberbanka mijenja ime u Atos bank

    1. visoka krajina

      ovima samo planina u glavi… manjaca, atos, triglav, jahorina itd… pa moze li ikakvo geografsko ime Iz ravnice ? dunav banka, panon bank, ne mora sve biti sa preko 2000 nadmlrske visine

    2. namjestaj

      igor se vraca na velika vrata u bankarstvo