Capital.ba

Tramp plaća 10.000 dolara dnevno jer krije finansijske izvještaje

27.04.2022. / 9:00

NJUJORK – Bivši američki predsjednik Donald Tramp kažnjen je u Njujorku zbog „nepoštovanja suda“ jer nije dostavio tražene izvještaje o poslovanju svojih kompanija. Novčana kazna iznosi 10.000 dolara dnevno do dostavljanja dokumenata.

Foto: Pixabay

Kancelarija državnog tužioca u Njujorku ispituje Trampovo poslovanje po građanskoj parnici, piše Reuters. Bivši američki predsjednik prethodno nije uspio da poništi sudski poziv tužiteljke Leticije Džejms,  a zatim nije uspio da dostavi sve tražene dokumente do roka koji je sud odredio 3. marta, koji je kasnije produžen na 31. mart na zahtjev njegovih advokata.

Sud je zaključio da je nalaz o nepoštovanju suda prikladan zbog, kako je izrečeno, „ponovljenih propusta“ u predaji materijala i zato što nije bilo sasvim jasno da li je Tramp zaista sproveo potpunu potragu za odgovarajućim dokumentima.

Tramp namjerava da uloži žalbu na presudu o nepoštovanju suda, a dok ta žalba ne bude razriješena, neće morati da plati kaznu koja se svakim danom gomila. Međutim, ukoliko žalba propadne, isplata će biti neminovna.

Ako Tramp ne plati kaznu, mogla bi da mu bude zaprijećena kazna zatvorom, ali takav scenario je svakako malo vjerovatan. Sudija bi, doduše, mogao da se odluči za druge pravne lijekove, kao što je povećanje iznosa novčane kazne.     Bankar.me

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!