Capital.ba

Svinjogojska farma „Top farm“ na prodaju za 11,5 miliona KM

28.01.2022. / 14:05

NOVA TOPOLA – Svinjogojska farma „Top farm“ Nova Topola u stečaju ponuđena je na prodaju za 11,5 miliona maraka, saznaje CAPITAL.

top farm

FOTO: Agencije

Osim samih objekata farme u ovu cijenu ulazi i okolno zemljište ukupne korisne površine oko 247.343 metra kvadratna.

„U dijelu farme koji se nalazi uz pristupni put i magistralni put Banja Luka – Gradiška, zemljište je uređeno u park u kojem se nalazi i upravna zgrada farme. Iza upravne zgrade su locirani objekti za tov i pomoćni objekti“ istaknuto je u oglasu.

Kada su u pitanju objekti, farma posjeduje 21 objekat za tov, a osim toga posjeduje i jedanaest pomoćnih objekata, kao i upravu zgradu, što čini ukupno 33 objekta.

„Objekti imaju zajednički pristupni put i nalaze se u veoma dobrom stanju“, navedeno je u ovoj ponudi.

Kako je pojašnjeno, imovina se prodaje „u paketu“, kao jedna cjelina, a početna cijena iznosi 11,5 miliona maraka i predstavlja početnu i najnižu cijenu ispod koje se imovina na prvoj licitaciji ne može prodati.

Licitacija će biti održana 2. marta ove godine u prostorijama Okružnog privrednog suda u Banjaluci.

Podsjetimo, kako je CAPITAL ranije pisao stečaj u „Top farmu“ iz Nove Topole otvoren je u maju ove godine nakon što je utvrđeno da je preduzeće nelikvidno, da su mu računi blokirani više od 800 dana, da se poslovanje odvija putem blagajne i da menadžment društva postoji samo formalno.

Nataša Kosić, koja je imenovana za stečajnu upravnicu ove farme je tada u izvještaju navela da su računi preduzeća „Top farm“ u konstantnoj blokadi od 2018. godine, da su potraživanja nerealno prikazana jer se poslovanje uglavnom odvijalo u gotovini, da je društvo nelikvidno, a osnovno stado životinja značajno smanjeno.

Prijedlog za stečaj „Top farma“ podnijele su holandske firme „De Heus Animal Nutrition“ i „Plamogro Invest“, a odluku o pokretnju stečaja sud je donion nakon izvještaja predstečajne upravnice upravnice koja je navela da su ispunjeni svi uslovi za stečaj.

Kako je CAPITAL takođe objavio, potraživanja povjerilaca ove svinjogojske farme iznose oko 15 miliona maraka.

CAPITAL: Bojana Ninković

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!