Capital.ba

U Španiji protesti poljoprivrednika

23.01.2022. / 15:00

MADRID – U Španiji su danas farmeri i stočari protestovali protiv ekološke i ekonomske politike vlade lijevog centra.

izvoz mlijeka

FOTO: Pexels

Kako prenosi agencija AP, nedjeljni protest organizovala je organizacija “Alma Rural 2021” koja okuplja i predstavlja više od 500 ruralnih organizacija iz svih krajeva Španije.

Protestu su prisustvovali članovi opozicionih partija od centra do krajnje desnice.

Predstavnik organizacije Karlos Bueno rekao je da je cilj protesta da se skrene pažnja na situaciju u seoskim sredinama.

Kako se navodi, neki od zahtijeva učesnika su da se reguliše cijena poljoprivrednih proizvoda i da ima više subvencija za seosku privredu.

Demonstranti su se kretali duž madridske magistrale, a zatim su prošetali od Ministarstva za zaštitu životne sredine do Ministarstva poljoprivrede.

“Poljoprivrednici govore. Ko sluša?”, jedan je od transparenata koji su demonstranti nosili. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!