Capital.ba

Bitkoin pao na 34.000 dolara

23.01.2022. / 8:00

VAŠINGTON – Nakon velikog pada vrijednosti kriptovaluta prethodnih nedjelja, najpoznatija kriptovaluta bitkoin danas je u jednom trenutku pala na 34.064 dolara, pokazuju podaci sajta coindesk.com, koji uživo prati kretanje kriptovaluta.

bitcoin

Foto: Shutterstock

Vrijednost bitkoina se tako skoro prepolovila u odnosu na prije samo dva i po mjeseca, kada je dostigao vrijednost od skoro 68.000 dolara.

Kao jedan od razloga za nagli pad vrijednosti kriptovaluta navodi se najava administracije SAD da bi sljedećeg mjeseca mogla da bude objavljena početna vladina strategija za digitalnu imovinu, i da će od saveznih agencija biti zatraženo da procijene rizike i mogućnosti koje ona predstavlja.

Pojedini analitičari očekuju dalji pad kriptovaluta, pa su se pojavile i prognoze da bi nakon eventualnog smanjenja vrijednosti do 30.000 dolara moglo da se dogodi urušavanje bitkoina, čija bi cijena mogla da padne do 10.000 dolara, objavio je sajt biznis.rs.

U popodnevnim časovima po srednjeevropskom vremenu, vrijednost bitkoina se kretala oko 35.000 dolara. Tanjug

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!